Now Reading:
Osuđen otac koji je ispred trgovine šamarao i čupao svoju kćer (5) – “Udarila je vratima tuđi auto i razljutio sam se”
Full Article 2 minutes read

Osuđen otac koji je ispred trgovine šamarao i čupao svoju kćer (5) – “Udarila je vratima tuđi auto i razljutio sam se”

nasilje

Ovih je dana osuđen 38-godišnjak koji je uhićen nakon što su ga prolaznici prijavili da tuče svoje petogodišnje dijete ispred trgovine u Zagrebu. Prema nepravomoćnoj presudi, on je u svibnju ispred dućana na Savskom mostu “počinio tjelesno nasilje u obitelji nad svojom maloljetnom kćeri”, piše Danica.

– I to na način da ju je šamarao po licu, udario otvorenim dlanom ruke u potiljak glave, primio za glavu i svom snagom tresao te čupao za kosu. Sve pred svojom maloljetnom djecom, kćeri (3) i sinom (1) te prolazećim građanima – navodi se u presudi.

Otac je na sudu priznao je da je tjelesno kaznio djevojčicu, no tvrdio je da je nije udarao.

– Čekali smo suprugu da se vrati iz dućana. U jednom trenutku moja kći prilikom izlaska iz našeg vozila udarila je vratima u vrata jednog parkiranog vozila, i ja sam se razljutio. Kako smo svi izašli van, ja sam burno reagirao, povukao je za uho i rekao da to ne radi, ali nije točno da bih je šamarao, udarao u potiljak glave, primio za kosu. To nije istina – branio se otac pred sutkinjom.

No, dvije su svjedokinje, njihova kuma koja je bila na parkiralištu i slučajna prolaznica, opovrgnule njegov iskaz. Policiji su ispričale da se dogodilo upravo onako kako piše u presudi. Majka djece nije ništa vidjela jer je bila u dućanu.

Otac je osuđen na novčanu kaznu od 12.000 kuna i 300 kuna troškova prekršajnog postupka, koje ne mora platiti jer je proveo dan u zatvoru. Otac nikad nije osuđivan za obiteljsko nasilje. Policija i sud o cijelom su slučaju izvijestili mjerodavni centar za socijalnu skrb u Zagrebu koji bi obitelj mogao staviti pod privremen nadzor, piše Danica.

Foto: ilustracija

www.sjever.hr / www.danica.hr
22.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.