Now Reading:
Zbog covid mjera planirao teroristički napad u Hrvatskoj – imao fotografije i adrese državnih dužnosnika i čitav arsenal oružja
Full Article 2 minutes read

Zbog covid mjera planirao teroristički napad u Hrvatskoj – imao fotografije i adrese državnih dužnosnika i čitav arsenal oružja

internet

Kako pišu 24sata, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je da je u suradnji sa Službom terorizma PNUSKOK-a provelo i dovršilo izvide i istraživanje protiv 53-godišnjaka zbog sumnje da je pripremao terorističke napade.

Nakon provedenog istraživanja, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u ponedjeljak protiv okrivljenika pred nadležnim sudom podiglo optužnicu.

Muškarca terete da je od 27. siječnja 2020. do 1. ožujka 2022. godine na području Šibenika i Vodica, nezadovoljan radom nositelja aktualne političke vlasti u Hrvatskoj i propisanim covid mjerama postupao s ciljem ozbiljnog narušavanja osnovnih hrvatskih ustavnih, političkih, gospodarskih i društvenih struktura, pišu 24sata.

Kako je utvrđeno, on je s interneta skidao i pohranjivao fotografije najviših državnih dužnosnika i članova njihovih obitelji, predstojnika i ravnatelja zdravstvenih institucija, istaknutih znanstvenika i profesora, sudaca Ustavnog suda, saborskih zastupnika, zastupnika u Europskom parlamentu, bivših državnih dužnosnika, predstavnika medija i novinara, predstavnika crkvenih vlasti, nekoliko veleposlanstava, zgrada drugih institucija i televizijskih kuća u Hrvatskoj.

Odvjetništvo smatra da je preuzeo više videozapisa osobe koja je na javnim skupovima krajem 2021. godine pozivala građanstvo na rušenje aktualne političke vlasti, a 24sata neslužbeno doznaju da je riječ o govorima Marka Franciškovića koji je nedavno pušten iz istražnog zatvora nakon što sud u nekoliko navrata nije potvrdio optužnicu zbog poticanja na terorizam.

Osim fotografija, muškarac je imao i adrese na kojima najviši predstavnici izvršne vlasti, ravnatelji jednog zavoda i bolnice, pojedini visoki državni dužnosnici i ravnatelji stanuju. On je, sumnja se, planirao nabaviti kofer za prikriveno nošenje oružja u svrhu napada na nositelje aktualne političke vlasti i društvenih struktura u Hrvatskoj.

Kod sebe je držao dva pištolja, dva spremnika s streljivom, automatsku pušku s prigušivačem i laserskim ciljnikom, pripadajuće spremnike sa streljivom, dvije ručne bombe i dva noža, pišu 24sata.

www.sjever.hr / 24sata.hr
21.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.