Now Reading:
Zagrebački policajci kroz gužvu dopratili trudnu ženu do bolnice – devet minuta kasnije rodila se Sofija!
Full Article 3 minutes read

Zagrebački policajci kroz gužvu dopratili trudnu ženu do bolnice – devet minuta kasnije rodila se Sofija!

Ovo je priča koja pokazuje najljepšu stranu policijskog posla – biti na raspolaganju građanima bez obzira na okolnosti

Da je važno biti na pravom mjestu u pravo vrijeme na svojoj je koži osjetio Perica Vidović, sretni otac pete djevojčice koja je jučer 16. studenog odlučila upoznati svoje roditelje.

Policijski službenici Službe temeljne policije Ante Marić i Marko Faltak krenuli su u redoviti nadzor VIII. PP Zagreb kada su, čekajući na semaforu, primijetili vozilo u traci pored sebe i muškarca za upravljačem vozila koji ih doziva i daje znakove da otvore prozor. Vidno uzbuđeni vozač povikao je da mu žena rađa i da su na putu u bolnicu, ali od gužve se presporo kreću i trebaju pomoć. Prijepodnevni su sati i gradska gužva je u punom jeku, a gusta kiša odlučila je budućim roditeljima otežati dolazak na svijet njihove pete kćeri.

Policajci Ante i Mario uključili su svjetlosne i zvučne signale na službenom policijskom vozilu i krenuli se probijati kroz gužvu, sve kako bi roditelji što prije stigli u bolnicu.

I oni su obojica očevi i svjesni kako je svaka minuta dragocjena, a opet, morali su voditi računa i o sigurnosti putnika u vozilu iza sebe, ali i svih ostalih sudionika prometa koji su ih okruživali.

-Dok smo se probijali, već smo razgovarali šta ćemo ako ne stignemo na vrijeme. Nije uopće bilo upitno, pomogli bismo pri porodu, nekako bismo to uz pomoć hitne obavili – uz smijeh je prepričao Ante.

Dolaskom pred sam ulaz u bolnicu otac je iskočio iz vozila i počeo vikati:
Pomoć! Žena mi rađa – što je dozvalo medicinsku sestru koja je istrčala, ženu brzo stavila u kolica i uvezla u bolnicu. U općoj panici otac se uzbuđeno okrenuo i uputio kratki povik zahvale svojim pratiteljima.

S velikim osjećajem zadovoljstva i sreće naši su junaci sjeli u vozilo i nastavili sa svojim ranijim zadacima. Ipak, kako bi saznali ima li njihova priča sretan kraj, policajac Ante je popodne nazvao bolnicu i saznao da je s porodom prošlo sve u redu, ali da su imali veliku sreću. Naime, kao iskusan policajac, Ante je zapamtio da su pred bolnicu stigli u 10,20 sati, a djevojčica je rođena u 10,29 sati, samo devet minuta kasnije.

-Puno sam proživio u praksi u svojih 15 godina službe. Nakupi se svačega, i lijepog i ružnog, ali ovakvi ti trenuci daju poticaj i osjećaj zadovoljstva zbog onog čime se baviš – rekao je policijski službenik Marić koji nije krio zadovoljstvo i euforiju podvigom koji su on i kolega Faltak ostvarili.

Kasnije tog dana Antu je nazvao ponosni otac kako bi im još jednom od srca zahvalio na pomoći.
-Ovo nam je peta kći. Žena već ima iskustva i znala je da je porod blizu, a na cesti gužva. Već sam gledao otraga gdje su sjedalice gdje bih ju stavio i sam porodio ako će trebati, a onda je žena vidjela policijsko vozilo. Pravo je čudo što smo na njih naletjeli  jer ne želim ni zamisliti što bi bilo da nismo – kazao je.

-Iako policijski službenici svjedoče i sreći i tuzi, ovo je priča koja pokazuje najljepšu stranu policijskog posla – biti građanima na raspolaganju bez obzira na okolnosti. Mi smo vaša Sigurnost i povjerenje, poručuju iz MUP-a.

izvor i foto: MUP RH
sjever.hr
21.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.