Now Reading:
Vatrogascima iz Novog Virja uručena nova oprema – zamjenik Ljubić: Kvalitetno ljudstvo i suvremena oprema osnova su uspješnog obavljanja ove djelatnosti
Full Article 2 minutes read

Vatrogascima iz Novog Virja uručena nova oprema – zamjenik Ljubić: Kvalitetno ljudstvo i suvremena oprema osnova su uspješnog obavljanja ove djelatnosti

U prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drenovica u ponedjeljak je održana primopredaja vatrogasne opreme vrijedne 40 tisuća kuna namijenjene dobrovoljnim vatrogasnim društvima Medvedička, Drenovica i Crnec, koja spadaju u Vatrogasnu zajednicu Općine Novo Virje.

Nabava opreme financirana je sredstvima iz županijskog proračuna kroz Vatrogasnu zajednicu Koprivničko-križevačke županije, a primopredaji su prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan te zamjenik zapovjednika JVP Đurđevac Alen Škudar.

Zamjenik Ljubić vatrogascima je čestitao na predanom i uspješnom radu te naglasio važnost dobrovoljnog vatrogastva na području Koprivničko-križevačke županije, posebno se osvrnuvši na njihov doprinos u kriznim situacijama.

-Iznimno nam je drago što smo vatrogascima s područja Novog Virja uručili novu opremu koja će im biti od velike koristi u još boljem obavljanju svih zadataka. Kvalitetno ljudstvo i suvremena oprema osnova su uspješnog obavljanja ove djelatnosti, a Županija i županijska Vatrogasna zajednica i nadalje će vas podržavati u svim aktivnostima. Našim vatrogascima i dalje ćemo osiguravati sve potrebne uvjete koji su i iznad zakonski propisanog standarda kao što to činimo već godinama – kazao je zamjenik Ljubić.

Zapovjednik Habijan podsjetio je na veliku ulogu vatrogasaca u kriznim situacijama te predstavio planove nabavke opreme i vozila kroz nacionalne programe prema kojima bi vatrogascima s područja Koprivničko-križevačke županije u narednom razdoblju uz opremu trebalo stići do 15 suvremenih vozila za različite namjene.

Županijska Vatrogasna zajednica ove godine za sva tri požarna područja osigurala je ukupno 360 tisuća kuna za nabavu opreme, odnosno 120 tisuća kuna po svakom požarnom području, a pročelnica Ivančić je kazala kako je Županija za nabavu vatrogasne opreme osigurala i dodatnih 50 tisuća kuna. Županija će i dalje snažno u suradnji s članovima vatrogasne zajednice uspješno odgovarati na sve izazove i podizati standard vatrogastva, poručila je pročelnica Ivančić.

Predstavnici DVD-a Drenovica izrazili su zadovoljstvo donacijom te zahvalili Županiji i županijskoj Vatrogasnoj zajednici na kontinuiranoj podršci. Od vatrogasne opreme nabavljene su ljestve, spojnice, potopna pumpa, svjetiljka te vatrogasna odijela.

www.sjever.hr / kckzz.hr
21.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.