Now Reading:
Policajka u 2 ujutro jurila službenim autom i udarila jazavca – MUP za to tužio Hrvatske ceste tražeći nadoknadu od 26 500 kuna!
Full Article 2 minutes read

Policajka u 2 ujutro jurila službenim autom i udarila jazavca – MUP za to tužio Hrvatske ceste tražeći nadoknadu od 26 500 kuna!

Policajka Ivana oko 2 ujutro naletjela je službenim automobilom na jazavca na autocesti kod čvora Jastrebarsko. MUP je tužio Hrvatske autoceste tražeći da im nadoknadi oko 24.000 kuna za popravak automobila te podmiri 2500 kuna troškova, piše danica.hr

Nesreća se dogodila u svibnju na južnom kolniku autoceste A1, dionice prometni čvor Jastrebarsko – prometni čvor Zdenčina. Ivana je upravljala osobnim automobilom desnom prometnom trakom te je prednjim dijelom vozila naletjela na jazavca.

-Prometna nezgoda se dogodila negdje oko 2 sata u noći, a ja sam se vozila brzinom od otprilike 140 kilometara na sat. Vidljivost je bila slaba, uobičajena za noć. Nakon prometne nezgode, na vozilu je oštećen prednji donji dio, odnosno kiler iz kojeg je iscurila voda. Pustila sam gas čim sam uočila nešto na cesti, a pri tolikoj brzini nisam niti mogla naglo kočiti te je u trenutku udarca brzina bila znatno manja – ispričala je policajka na sudu.

Također, ovdje valja uzeti u obzir i činjenicu da je jazavac životinja koja živi u podzemnoj jazbini i isto tako se kreće ispod zemlje. Dakle, MUP nije dokazao da je na strani HAC-a postojao propust u pogledu održavanja ceste – zaključuje se u nepravomoćnoj presudi.

Sud je, dakle, u cijelosti odbio tužbu Ministarstva unutarnjih poslova, a presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti u zakonom propisanom roku.

sjever.hr/danica.hr
21.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.