Now Reading:
Odzvonilo romobilima u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Odzvonilo romobilima u Varaždinu

Grad Varaždin zaprimio je obavijest od tvrtke Bolt o povlačenju e-romobila iz Varaždina. Izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama za sve vozače romobila propisano je obavezno nošenje kaciga, što uvelike mijenja način provođenja usluge najma romobila i njihove upotrebe u prometu.

-Tvrtka Bolt je nažalost zbog novonastale globalne situacije i ekonomskih okolnosti u smislu troškova, kao i zbog nadolazećeg zimskog perioda, primorana obustaviti uslugu najma e-romobila u Varaždinu. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti imati priliku ponovno, u suradnji s vama, razmotriti uvođenje Bolt e-romobila na ulice Grada Varaždina  – ističu iz tvrtke Bolt. Zahvalili su gradonačelniku i Gradu Varaždinu na podršci u uspješnom provođenju ovog pilot projekta kao i na partnerskom odnosu tijekom implementacije održivog načina prijevoza temeljenog na uslugama mikromobilnosti s ciljem zaštite okoliša i poboljšanja kvalitete zraka.

U sljedećih nekoliko dana Bolt romobili uklonit će se s javnih gradskih površina.

-Vjerujem da su se naši građani navikli na Bolt romobile i da su im bili dosta praktični za korištenje, ali jasno je da s obzirom na novi zakon i obvezno nošenje kacige, treba uvesti potrebne promjene oko provođenja projekta. To svakako tvrtki Bolt donosi dodatne troškove i pitanje je isplativosti. No, smatram da je iznad svega najvažnija sigurnost naših sugrađana, a bez upotrebe kacige taj segment ne može biti zadovoljen – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

www.sjever.hr
21.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.