Now Reading:
Na maratonskoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća naći će se čak 40 točaka s naglaskom na proračun i bale – Bosilj: Vrijeme je da riješimo to ruglo u Brezju
Full Article 3 minutes read

Na maratonskoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća naći će se čak 40 točaka s naglaskom na proračun i bale – Bosilj: Vrijeme je da riješimo to ruglo u Brezju

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan u ponedjeljak su najavili nadolazeću 13. sjednicu Gradskog vijeća koja će održati 30. studenog s početkom u 9 sati.

Sjednica na kojoj će se odlučivati o gradskom proračunu imat će 40 točaka dnevnog reda, a na njoj je potrebno donijeti i odluku o dobitnicima javnih priznanja koja se uručuju na svečanoj sjednici povodom Dana Grada. Uz to, mijenjat će se Statut Grada Varaždina i Poslovnik o radu Gradskog vijeća.

Predsjednica Vijeća Grđan, kao jednu od najvažnijih točaka dnevnog reda istaknula je prijedlog odluke o kreditnom zaduženju Grada za financiranje projekta sanacije bala u Brezju, a vijećnici će odlučivati i o kreditnom zaduženju Grada za financiranje projekta modernizacije javne rasvjete.

Na sjednici će se naći i prijedlozi odluka o novom komunalnom redu, o javnom redu i miru kao i o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Varaždina koje će doprinijeti da se uvede red i potrebne sankcije.

Bosilj je naglasio kako je ovako velik broj točaka dnevnog reda dokaz da se jako puno toga pripremilo i napravilo. Najbitnije su svakako one koje se odnose na proračun, odnosno na rebalans ovogodišnjeg te prijedlog proračuna za sljedeću godinu. Čelni čovjek Grada od vijećnika pritom očekuje da pokažu odgovornost i prihvate 82 milijuna eura težak proračun za 2023. godinu.

-Proračun je u savjetovanju sa zainteresiranom javnošću. On je i razvojni, i socijalni, i infrastrukturni i predviđa prije svega rješenje bala. U srijedu je otvaranje ponuda za bale. Došli smo do kraja jednog mukotrpnog procesa gdje smo zajedno s hrpom državnih institucija radili na tome i bili opstruirani od raznih faktora koji su željeli rušiti taj natječaj i ulagali žalbe. Ostalo je samo da usvojimo proračun, potpišemo ugovor i riješimo zaduženje i riješimo to ruglo koje se nalazi u Brezju – rekao je Bosilj.

Gradonačelnik se osvrnuo i na paket od 3 točke koji se odnosi na javni red i mir u Varaždinu.

-Idemo sa novim komunalnim redom, idemo s odlukom o javnom redu i miru i idemo s odlukom o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području grada. Te tri točke će definirati sve one rupe koje su do sada postojale u mogućnostima narušavanja javnog reda i mira i u komunalnom redu gdje su neki naši kreativni sugrađani pronalazili načina kako da izbjegnu neke stvari i rade prekršaje koji se nisu mogli sankcionirati. Uvest ćemo malo više reda u ugostiteljsku djelatnost – dodao je.

O kojih će 40 točaka gradski vijećnici raspravljati iduće srijede pogledajte ovdje.

a.brkic / www.sjever.hr
21.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.