Now Reading:
KAKVU PORUKU ŠALJEMO? Bivšu varaždinsku ministricu kritiziraju da nije domoljub: „Obrazovanje mora biti prije zabave”
Full Article 2 minutes read

KAKVU PORUKU ŠALJEMO? Bivšu varaždinsku ministricu kritiziraju da nije domoljub: „Obrazovanje mora biti prije zabave”

Nakon što je bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na svom Facebook profilu poručila kako se protivi ideji da se zbog nogometa skrati nastava, dobila je mnoštvo reakcija o čemu je govorila u emisiji N1 televizije.

Kako naglašava, neodgovorno i nedorečeno je nekoliko dana prije početka Svjetskog prvenstva reći da će se neke utakmice moći gledati u školama. Kao probleme je istaknula organizaciju i pitanje suglasnosti roditelja.

-Postoje i važniji elementi, kakvu poruku šaljemo, je li u redu da se obustavi nastava ako Hrvatska igra profesionalni nogomet… Ne radi se o nekom drugom sportu. Čuli smo za fenomenalan rezultat naših skijašica, ali imamo diskriminaciju vezanu uz nogomet. Pitanje je kakvu poruku šaljemo djeci ako omogućavamo gledanje utakmica iz države kao što je Katar, gdje je na gradnji tih stadiona umrlo mnoštvo ljudi. To je element o kojem treba razgovarati – kazala je Divjak te problematizirala poruku koja se šalje da nogometaši koji igraju nogomet za velik novac mogu ujediniti Hrvatsku, a pošten rad i obrazovanje ne mogu.

Naglasila je i kako ne dozvoljava da ju to zaslijepi jer obrazovanje mora biti ispred zabave. Divjak je kritizirala ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa koji je ovu ideju i predstavio javnosti istaknuvši kako je izjava bila populistička i nedorečena.

-Trebalo se to ranije reći i organizirati. Što je sa spremačicama i domarima, hoće li i oni raditi? To je organizacijski ogroman problem, puno važniji koji govori o poruci koja se šalje – mišljenja je bivša ministrica Divjak kojoj je nakon Facebook objave stiglo mnoštvo reakcija, a većina kritičara poručuje da ako ne dopuštate djeci da gledaju utakmice niste domoljub.

www.sjever.hr / n1
21.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.