Now Reading:
Uskoro započinje rekonstrukcija Hidroelektrane Varaždin vrijedna vrtoglavih 760 milijuna kuna!
Full Article 2 minutes read

Uskoro započinje rekonstrukcija Hidroelektrane Varaždin vrijedna vrtoglavih 760 milijuna kuna!

Gotovo sve HEP-ove hidroelektrane, među kojima i tri dravske (HE Varaždin, HE Čakovec, HE Dubrava) sa srednjom godišnjom proizvodnjom oko 1,15 milijardi kWh u potpunosti pokrivaju potrebe elektroenergetskog sustava na sjeveru Hrvatske.

S ciljem produljenja životnog vijeka i povećanja proizvodnje, HEP u razdoblju od 2012. do 2030. godine provodi ciklus revitalizacija 12 hidroelektrana ukupne vrijednosti 4,3 milijarde kuna. Nakon rekonstrukcije i revitalizacije najveće HEP-ove hidroelektrane – Zakučac, najveće planirano ulaganje, vrijedno čak 760 milijuna kuna, realizirat će se u hidroelektrani Varaždin, za koje su u tijeku izrada glavnih projekata i postupak nabave za rekonstrukciju proizvodnih jedinica.

Na području Varaždinske županije značajna su ulaganja i u elektrodistribucijski sustav. Ulaganja u prethodnom trogodišnjem razdoblju iznosila su 67 milijuna kuna, a najveća je investicija, 10 milijuna kuna, bila rekonstrukcija trafostanice Varaždin 1. Samo u ovoj godini ulaganja HEP ODS-a – Elektre Varaždin iznosit će više od 26 milijuna kuna, a do sada su realizirani projekti izgradnje kabelske kanalizacije uz istočnu obilaznicu Novog Marofa te revitalizacija trafostanice Varaždin 2 i dalekovoda Novi Marof 1 – Varaždinske Toplice.

Najveći planirani projekti su revitalizacija 10 kV postrojenja u trafostanici Vinica i prijelaz  Vinice na 20 kV pogonski napon te izgradnja zamjenske trafostanice Novi Marof 1, vrijedne 21 milijun kuna.

Foto: hep.hr

sjever.hr/hep.hr
20.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.