Now Reading:
Počelo je! Zbog snijega i u nizinama, kao i zbog poledice, brojna ograničenja u prometu
Full Article 2 minutes read

Počelo je! Zbog snijega i u nizinama, kao i zbog poledice, brojna ograničenja u prometu

Snijeg je zabijelio mnoge dijelove Hrvatske, a osim u gorju, ima ga ponegdje i u nizinama. Nije problem samo snijeg, već i poledica, ali i ceste mokre od kiše, stoga vozače upozoravamo na brojna ograničenja u prometu.

Evo što javljaju iz HAK-a:

Zbog olujne bure u priobalju i snijega u Lici i Gorskom kotaru na snazi su brojne zabrane za pojedine skupine vozila, a ograničenja su i u pomorskom prometu.

Teretna vozila s priključnim vozilom zbog zimskih se uvjeta i olujnog vjetra u Lici i Gorskom kotaru isključuju na odmorištu Vukova Gorica (A1) za smjer Rijeka/Dubrovnik i odmorištu Kikovica (A6) za smjer Zagreb.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Ponegdje ima i magle. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:
-autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica;
-Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zbog jakog vjetra:
-na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti DC99 čvor Križišće-(A7)-Križišće (DC501), lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7) i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila);
-na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6 t nosivosti).

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na brojnim cestama u Lici i Gorskom kotaru, a detaljne su informacije objavljene OVDJE

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorena je državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan.

sjever.hr/hak.hr
20.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.