Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA I subota će biti kišna, a moguća i susnježica u nizinama
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA I subota će biti kišna, a moguća i susnježica u nizinama

Kao što je i najavljeno, ovaj produženi vikend nažalost svima onima koji su ga namjeravali provesti negdje vani, kiša će pokvariti planove.

Danas će, prema najavama DHMZ-a, biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, već od jutra mjestimice na Jadranu i predjelima uz njega. Poslijepodne i navečer u Dalmaciji ponegdje izraženi pljuskovi i obilna oborina, dok će u gorju, uz pad temperature, u noći kiša prijeći u snijeg. Susnježice može biti i u nizinama na zapadu zemlje. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar. Umjereno i jako jugo popodne će na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji okrenuti na buru, a na krajnjem jugu na jak i prolazno olujan južni i jugozapadni vjetar.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, na moru između 8 i 14, a najviša dnevna od 6 do 11 na kopnu te između 13 i 17 °C duž obale.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji, slično kao i prethodnih dana, nepovoljno utjecati na zdravlje meteoropata i kroničnih bolesnika. Prijepodne će taj utjecaj u unutrašnjosti zemlje biti slabije izražen, uz jačanje tijekom dana i u noći na nedjelju. Jugo na južnom Jadranu može kod meteoropata utjecati na raspoloženje, slabiju koncentraciju i pojačanu razdražljivost. U ostatku zemlje se meteoropati mogu žaliti na glavobolju i bolove na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane tegobe mogu se javiti kod reumatičara, bolesnika s respiratornim tegobama i srčanih bolesnika.

www.sjever.hr / DHMZ
19.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.