Now Reading:
U Općini Trnovec Bartolovečki odana počast žrtvama Vukovara i Škabrnje
Full Article 2 minutes read

U Općini Trnovec Bartolovečki odana počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Predstavnici trnovečke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te predstavnici Općine Trnovec Bartolovečki predvođeni načelnicom Vericom Vitković odali su počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Želimiru Šilecu i Ivanu Kurteku u Trnovcu u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tom prigodom načelnica Vitković naglasila je kako se Grada heroja trebamo sjećati češće, a ne samo 18. studenog.

– Danas obilježavamo povijesni dan za sve stanovnike Republike Hrvatske, dan u kojem moramo zastati na tren, pokloniti se i zahvaliti herojima kojima cijeli hrvatski narod duguje slobodu, demokraciju i život kakav danas poznajemo. Na nama je da to poštovanje ovom mjestu posebnog pijeteta odajemo svakodnevno misleći na sve nedužne žrtve, nestale i njihove obitelji. To neka nam bude vodič kako biti  bolji u svemu što radimo –  kazala je Vitković i pozvala sve koji ne mogu otići u Vukovar pokloniti se njegovoj žrtvi da paljenjem lampaša simbolično odaju počast svim braniteljima i civilima.

Dodala je kako se sloboda treba cijeniti, ali prolivena krv ne zaboraviti i kako je važno promicati istinu u Domovinskom ratu i stradavanjima u Vukovaru i Škabrnji.

www.sjever.hr
18.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.