Now Reading:
Počast poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvi Vukovara odana i u Bedekovčini, građanima se pridružio i načelnik Ban
Full Article 1 minutes read

Počast poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvi Vukovara odana i u Bedekovčini, građanima se pridružio i načelnik Ban

Kod spomenika poginulima u Domovinskom ratu u središtu Bedekovčine, u četvrtak je tradicionalno obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Delegacije Općine Bedekovčina i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata paljenjem lampiona odale su počast hrvatskim braniteljima i civilima koji su tijekom opsade poginuli u Vukovaru.

Povodom obilježavanja ovog važnog datuma u hrvatskoj povijesti, načelnik Općine Bedekovčina, Darko Ban istaknuo je da nikada ne smijemo zaboraviti ono što se dogodilo.

-Svake godine Općina Bedekovčina, zajedno s udrugama branitelja i mještanima, obilježava Dan sjećanja. To je jako lijepa gesta, pokazalo se da to vrijedi obilježavati i svake se godine sve više mještana okuplja u tom svečanom činu, na našem glavnom trgu u Bedekovčini – rekao je Ban.

Naglasio je da istinu o događanjima u Domovinskom ratu treba prenositi na mlade generacije, kako bi znali cijeniti žrtvu onih koji su dali svoje živote da bi mi danas živjeli u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj.

a.kučić/sjever.hr
18.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.