Now Reading:
Ime grada heroja ispisano i u Varaždinskim Toplicama – gradonačelnica Ratković: Žrtve Vukovara i hrabrih hrvatskih branitelja nikada nećemo zaboraviti!
Full Article 2 minutes read

Ime grada heroja ispisano i u Varaždinskim Toplicama – gradonačelnica Ratković: Žrtve Vukovara i hrabrih hrvatskih branitelja nikada nećemo zaboraviti!

Uoči 18. studenog, Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u četvrtak su u Varaždinskim Toplicama zapaljene svijeće u znak sjećanja na žrtvu grada heroja, kao i svih poginulih hrvatskih branitelja i civila.

Ovo već tradicionalno obilježavanje najveće tragedije u novijoj hrvatskoj povijesti započelo je u jutarnjim satima kada su učenici Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića u Ulici grada Vukovara zapalili lampione i upoznali se sa sudjelovanjem branitelja s područja Varaždinskih Toplica u obrani Vukovara i Republike Hrvatske.

Obilježavanje 31. obljetnice od pada grada heroja nastavljeno je paljenjem lampiona kojima je u središtu Grada Varaždinskih Toplica ispisano ime Vukovar, svetom misom i svečanim mimohodom udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Uz predstavnike braniteljskih udruga, obilježavanju je prisustvovala i delegacija Grada predvođena gradonačelnicom Dragicom Ratković koja je istaknula važnost sjećanja na žrtvu Vukovara i svih hrvatskih branitelja koji su za obranu domovine dali ono najvrednije što su imali – svoje živote.

-Žrtvu Vukovara, svih hrabrih hrvatskih branitelja, ali i nedužnih civilnih žrtava koji su u krvavoj agresiji na Hrvatsku izgubili svoje živote nikada ne smijemo zaboraviti. Sjećanje na njih važnije je no ikada, kako istina o Domovinskom ratu ne bi bila iskrivljena, zbog čega mi je iznimno drago da se u obilježavanje uključuju i toplički učenici koji iz prve ruke uče o događanjima iz ovih tužnih, ali i ponosnih dana obrane i stvaranja samostalne i neovisne Republike Hrvatske – rekla je gradonačelnica Ratković.

Svetu misu predvodio je Stjepan Mostečak, župnik i dekan Varaždinskotopličkog dekanata.

sjever.hr
18.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.