Now Reading:
U organizaciji Antikorupcijskog povjerenstva KZŽ – U Gornjoj Stubici održana konferencija na temu “Pravo na pristup informacijama”
Full Article 2 minutes read

U organizaciji Antikorupcijskog povjerenstva KZŽ – U Gornjoj Stubici održana konferencija na temu “Pravo na pristup informacijama”

U Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici u srijedu je održana konferencija na temu “Pravo na pristup informacijama” koju je organiziralo Antikorupcijsko povjerenstvo Krapinsko – zagorske županije.

Antikorupcijsko povjerenstvo je savjetodavno tijelo Županijske skupštine za praćenje i suzbijanje korupcije na području KZŽ koje je zbog nedavnih zakonodavnih promjena prepoznalo važnost spomenute tematike. Pravo na pristup informacijama je Ustavom Republike Hrvatske i Zakonom o pravu na pristup informacijama zajamčeno pravo svakoga građanina ili pravne osobe na pristup informacijama koje posjeduju tijela javne vlasti u Republici Hrvatskoj, neovisno o svrsi u koju se informacija želi koristiti.

Na konferenciji je sudjelovao predstavnik Antikorupcijskog povjerenstva KZŽ Nikola Kristić i Zoran Pičuljan, Povjerenik za informiranje, sa suradnicama iz Ureda Povjerenika, koji su iznijeli pregled stanja i trendova, s posebnim osvrtom na obveze nastale Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o pravu na pristup informacijama, koji je stupio na snagu 25. lipnja ove godine.

Konferenciji su prisustvovali i brojni predstavnici tijela lokalne samouprave te pravnih tijela s javnim ovlastima. Također, konferenciji je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade KZŽ Martina Gregurović Šanjug.

www.sjever.hr
17.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.