Now Reading:
U Lepoglavi nema liste čekanja za dječji vrtić
Full Article 3 minutes read

U Lepoglavi nema liste čekanja za dječji vrtić

Grad Lepoglava jedan je od rijetkih gradova koji nema liste čekanja kako bi djeca polazila vrtić što pokazuje opravdanost nedavnog ulaganja u gradnju novog vrtića na Višnjici te adaptaciju i proširenje postojećeg u Lepoglavi. A upravo je rad vrtića u protekloj godini te planovi za aktualnu godinu bila jedna od tema posljednje sjednice lepoglavskog Gradskog vijeća.

Na toj je sjednici prihvaćeno je izvješće i radu Dječjeg vrtića Lepoglava za prošlu godinu te financijsko poslovanje te ustanove za prvu polovicu ove godine. Usvojen je i program rada za naredno razdoblje. Treba istaknuti kako redoviti program u vrtiću polazi ukupno 175 mališana, od čega 123 u objektu u Lepoglavi te 52 u novoizgrađenom vrtiću Višnjica.

-Izražavam veliko zadovoljstvo i ponos jer se sada vidi ispravnost ulaganja u predškolsko obrazovanje. Grad Lepoglava jedan je od rijetkih gradova gdje nema liste čekanja i sva djeca čiji roditelji žele upisana su u vrtić. Također, mi nemamo samo lijepe i nove objekte već ulažemo u stručno osoblje te nove programe gdje ističem učenje izrade lepoglavske čipke kao i sportske programe – kazao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Uoči Dana grada i svečane sjednice vijećnici su donijeli odluku o dodjeli javnih priznanja. Tako će plaketu Grada Lepoglave za doprinosu ugledu i promociji Lepoglave u zemlji i inozmestvu na svečanoj sjednici primiti Željko Huten, Karlo Galić, Milan Tvarog te predstavnici Udruge privatnih šumovlasnika “Kesten” i Ugostiteljsko-seoskog gospodarstva Držaić.

Nakon što je raspisan natječaj za čelno mjesto Gradske knjižnice Ivana Belostenca Lepoglava ta će ustanova dobiti ravnateljicu. Riječ je o magistri bibliotekarstva Margareti Geček iz Gornje Bistre.

Vijećnici su prihvatili i plan djelovanja Grada Lepoglave u području prirodnih nepogoda za 2023. godinu. Kako je istaknuto na sjednici svrha tog plana je prikaz specifičnosti prirodnih nepogoda na području Lepoglave, prijašnjih šteta te posljedica kako bi se stanovništvo uputilo na primjenu mjera sprječavanja nepogoda ili ublažavanja posljedica u slučaju kada su one nepredvidive i na koje se stanovništvo ne može pravovremeno pripremiti.

-Ovim planom upravo su evidentirane moguće prirodne nepogode na području Lepoglave. Među potencijalnim prirodnim nepogodama navedeni su potres, razorni vjetrovi, poplave, suše, tuče te mraz i klizišta. Nažalost, niti jedna od tih nepogoda nas nije zaobišla u posljednjih nekoliko godina. Ovim planom želimo definirate ciljeve odnosno mjere i nositelje aktivnosti kako bi ubuduće moglo što efikasnije reagirati kada dođe do samih nepogoda, ali i kod ublažavanja posljedica – pojasnio je Škvarić.

Jedna od točaka bila je posvećena i prometnoj infrastrukturi. Naime, na sjednici je istaknuto kako je za modernizaciju i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, točnije za dijelove dionica na sedam različitih lokacija širom Lepoglave osigurano više od 900 tisuća kuna, točnije 907 tisuća. Riječ je o radovima koji će se realizirati iduće godine.

s.kalajdzija/sjever.hr
17.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.