Now Reading:
Delegacija Općine Lobor odala počast žrtvi grada heroja – načelnica Jembrih: Hrabri hrvatski branitelji zauvijek su u našim mislima!
Full Article 2 minutes read

Delegacija Općine Lobor odala počast žrtvi grada heroja – načelnica Jembrih: Hrabri hrvatski branitelji zauvijek su u našim mislima!

Svetom misom i paljenjem svijeća delegacija Općine Lobor, predstavnici braniteljskih udruga i okupljeni građani u četvrtak su odali počast žrtvi grada heroja i svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, ali i nedužnim civilima koji su u najkrvavijem događaju u novijoj hrvatskoj povijesti izgubili svoje živote.

Svetom misom u crkvi Svete Ane Lobor i paljenjem svijeća kod spomenika dr. Franji Tuđmanu obilježena je 31. obljetnica pada Vukovara – mjesta posebnog pijeteta čije je ime u hrvatsku povijest upisano zlatnim slovima.

Načelnica Ljubica Jembrih naglasila je kako je 18. studeni, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, datum koji u hrvatskoj povijesti ima posebno značenje.

-Na Dan pada Vukovara s posebnim se pijetetom prisjećamo žrtve koju je podnio grad heroja i svi hrabri hrvatski mladići koji su svoje živote položili na oltar domovine. Upravo zahvaljujući njima, hrvatskim junacima danas uživamo slobodu i neovisnost zbog čega će svaki od njih zauvijek biti u našim mislima i srcima. Prisjećamo se i prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana i njegovog doprinosa u stvaranju samostalne, moderne i neovisne Republike Hrvatske. Hvala im – rekla je načelnica Jembrih.

sjever.hr
17.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.