Now Reading:
Dalić zbog Hrvatske odbio 30 milijuna eura: Nema tih novaca zbog kojih bih napustio svoj narod
Full Article 2 minutes read

Dalić zbog Hrvatske odbio 30 milijuna eura: Nema tih novaca zbog kojih bih napustio svoj narod

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u srijedu je gostovao u HRT-ovoj emisiji „U svom filmu” gdje je otkrio kako je samo jednom razmišljao o odlasku iz reprezentacije, a iako su na stolu bile i bogate ponude, on ih je odbio jer, kako kaže, nema tih novaca zbog kojih bi napustio svoj narod i svoju državu.

-Jedanput sam razmišljao o ostavci. Bilo je to na Euru, zadnja i presudna utakmica u grupi. Ako pobijedimo, idemo dalje, ako ne, ispadamo. Donio sam odluku sa sobom da ako ne pobijedimo, da ću dati ostavku. To je bila moja odluka i jedino tada sam razmišljao da napustim reprezentaciju. Nitko za tu odluku nije znao, sam sam sebi tako rekao. Nakon toga smo pobijedili Škotsku, to je bio moj cilj pa sam odustao od ostavke – rekao je Dalić osvrnuvši se i na Svjetsko prvenstvo 2018.

Na pitanje što bi promijenio u finalu u kojem je Hrvatska izgubila od Francuske 4:2, Dalić je odgovorio kako bi promijenio suca jer dva gola nisu bila baš čista.

Kako prenosi Index, otkrio je i da je odbio trogodišnji ugovor kineskog kluba s kojim je mogao zaraditi 30 milijuna eura neto.

-Svi su mi govorili da griješim i da iskoristim rezultat. Bilo je strašnih ponuda. Kineski klub je došao po mene u Pariz. Bio sam s predsjednikom kluba. Ponudio mi je ugovor od deset milijuna eura neto po godini. Tri godine ugovora. Zahvalio sam i rekao sam da neću – kazao je izbornik.

Nakon pola godine predsjednik Kluba vratio se po njega, no Dalićev je odgovor bio isti – nema tih novaca zbog kojih bi napustio reprezentaciju jer je to njegov narod, njegova država.

-Nikada mi nije bilo žao i ponosan sam na tu odluku – zaključio je.

Foto: screenshot HRT
www.sjever.hr / index.hr
17.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.