Now Reading:
Trump objavio kandidaturu za predsjedničke izbore 2024.! Ako pobijedi, trebamo li se bojati onog najgoreg – da će on ili Putin stisnuti crveni gumb?!
Full Article 2 minutes read

Trump objavio kandidaturu za predsjedničke izbore 2024.! Ako pobijedi, trebamo li se bojati onog najgoreg – da će on ili Putin stisnuti crveni gumb?!

Donald Trump, 45. američki predsjednik, koji je tu dužnost obnašao od 2017. do 2021. godine, službeno je podnio kandidaturu za iduće predsjedničke izbore u SAD-a 2024. godine. Za 76-godišnjeg Trumpa bit će to treći predsjednički izbori u političkoj karijeri, piše index.hr.

U premijernima je odnio pobjedu te postao predsjednikom, dok je 2020. izgubio od Joe Bidena, sadašnjeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Trumpovi suradnici podnijeli su dokumentaciju za predsjedničku kandidaturu 2024., dok je Trump primio brojne pristaše i štovatelje u svom luksuznom imanju na Floridi, u Mar-a-Lagu.

Povratak Amerike počinje upravo sada – rekao je nositelj republikanske liste svojim donatorima i pristašama te je najavio kako će svoju kampanju pokrenuti skoro dvije godine prije samih izbora koji su planirani 5. studenoga 2024. godine, prenosi index.hr.

Još nije poznato tko će biti lider Demokrata na predsjedničkim izbornika. Sadašnji prvi čovjek SAD-a Joe Biden po ranijim izjavama ima namjeru kandidirati se za još jedne izbore, a svoju bi odluku trebao prezentirati iduće godine.

Kako u nastavku donosi index.hr, Trumpu će to biti treća utrka za predsjednika, odnosno bit će mu to peti nacionalni izbori na kojima je nositelj republikanske liste.

Foto: YouTube screenshot

www.sjever.hr / www.index.hr
16.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.