Now Reading:
Nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije i u Krapinsko – zagorskoj županiji – Čak 12 restorana nudit će tradicijske zagorske delicije
Full Article 2 minutes read

Nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije i u Krapinsko – zagorskoj županiji – Čak 12 restorana nudit će tradicijske zagorske delicije

Ovog petka počinju treći nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije koje zajednički organizira 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Ljubitelji dobre hrane tako će kroz 11 dana u 101 ugostiteljskom objektu moći uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od najmanje tri slijeda. U Danima okusa hrvatske tradicije sudjeluje i 12 zagorskih restorana: Restoran Bistricza, Restoran Dvorac Mihanović, Seosko domaćinstvo Grešna gorica, Klijet Lojzekova hiža, Restoran Magdalena, Restoran Purga, Pansion Rody, Restoran, pub i klub Temple bar, Restoran Villa Zelenjak – Ventek, Vinarija & Pansion Vuglec breg, Restoran Zaboky i Klet Zagorski dvori.

Župan i predsjednik Turističke zajednice KZŽ, Željko Kolar čestitao je svim sudionicima u projektu s područja Krapinsko – zagorske županije, naglasivši da njihovo aktivno sudjelovanje u projektu puno znači za daljnju promociju turizma u županiji.

– Svi vi zajedno stvarate bajkovitu sliku našeg Zagorja. Svatko je jedan mali kotačić Zagorja kao destinacije, unutar koje svatko sa svojom kvalitetom i svojom specifičnošću ponude privlači svoje goste. Jedna od naših glavnih prednosti je ta što mi imamo kvalitetan cjelogodišnji turizam, i tu vi dajete svoj velik doprinos, jer kroz čitavu godinu nudite domaće specijalitete i gost koji dolazi u Zagorje zna da u koje god doba dana dođe da će dobiti kvalitetnu uslugu, kvalitetnu hranu i izvrsna zagorska vina – rekao je župan Kolar napomenuvši kako je Krapinsko – zagorska županija jedina u Europi koja ima zaštićen praktički čitav meni.

– Imamo europsku zaštićenu oznaku za puricu, mlince, zagorske štrukle i Zagorski bagremov med, a sad radimo i na tome da na isti način zaštitimo autohtone zagorske sorte vinove loze – rekao je župan Kolar te dodao:

– Ponosan sam i na činjenicu da smo svi zajedno vrlo uspješno brendirali destinaciju “Zagorje bajka na dlanu”, što je bio jako zahtjevan i opsežan posao, koji nije išao preko noći, no trud se isplatio, jer iz godine u godinu bilježimo kontinuirani rast u broju dolazaka i noćenja, zbog čega i jesmo lideri kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj – zaključio je župan Kolar.

www.sjever.hr
16.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.