Now Reading:
DANI OKUSA! Uživajte u dobrom zalogaju i okusite tradiciju zagrebačkog kraja!
Full Article 1 minutes read

DANI OKUSA! Uživajte u dobrom zalogaju i okusite tradiciju zagrebačkog kraja!

U prostorima Turističke zajednice Zagrebačke županije održana je tiskovna konferencija povodom održavanja manifestacije, trećeg nacionalnog Dana Okusa hrvatske tradicije koji će se održati od 18. do 28. studenog na području Zagrebačke županije.

Češnjovke s kiselim zeljem, sir s vrhnjem, domaći špek od turopoljske svinje, pastrva na žumberački, vinogradarska juha, goveđa rebra u portugiscu sa žgancima, jabuke u šlafroku,… samo je dio jelovnika u devet restorana s područja Zagrebačke županije, a koji su se uključili u manifestaciju.

Posebno osmišljene jelovnike u tri slijeda nude sljedeći ugostiteljski objekti s područja Zagrebačke županije: Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko), Restoran Samoborska klet (Samobor), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec), Restoran Mon Ami (Velika Gorica), Bistro Babriga (Velika Gorica), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Krčma „Gabreku 1929.“ (Samobor) i Izletište Suhina (Sveta Nedelja).

Najavljujući manifestaciju direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović rekla je da će restorani s područja Zagrebačke županije prije svega promovirati tradiciju.

– Želja nam je još više ojačati našu priču od polja do stola s ugostiteljskom ponudom koja je ove godine izvanredna. Nudi se kvalitetno, domaće i autohtono – naglasila je Alilović.

www.sjever.hr
16.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.