Now Reading:
Povodom Svjetskog dana dijabetesa – održana promocija knjige “Međimurski slatkiš”
Full Article 2 minutes read

Povodom Svjetskog dana dijabetesa – održana promocija knjige “Međimurski slatkiš”

Povodom Svjetskog dana dijabetesa, „Međimurski slatkiši“, udruga koja okuplja djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje održala je promociju knjige „Međimurski slatkiš“, autora Josipa Petrlića Pjera koja priča priču o djevojčici oboljeloj od dijabetesa i svakodnevnim situacijama s kojima se susreću oboljeli i njihovi roditelji.

Promociji knjige nazočili su gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i međimurski župan Matija Posavec, koji je čestitao udruzi na šest uspješnih godina rada tijekom kojih sudjeluju na brojnim aktivnostima i akcijama diljem Međimurja.

– Udruga „Međimurski slatkiši“ jedina je Udruga za djecu s dijabetesom na području Međimurske županije koja brine o djeci i njihovim roditelja s ciljem poboljšanja kvalitete života oboljelog djeteta te poticanje na edukaciju cijele obitelji. Hvala vam što zajedničkim radom i trudom pomažete vašim članovima – rekao je župan Posavec.

Tajnica Udruge Suzana Mutvar zahvalila je Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu na financijskoj pomoći prilikom izdavanja knjige te istaknula kako djeca sa šećernom bolesti balansiraju i obavljaju svakodnevne aktivnosti 24 sata na dan 365 dana u godini, što nije nimalo lako.

– U Udruzi imamo 26 djece s dijabetesom, a kako brinemo o cijeloj obitelji imamo 90-tak članova. Zajedničkim radom i trudom pomažemo našim članovima – poručila je.

Udruga brojnim aktivnostima i savjetima i prevenciji dijabetesa nastoji podići svijest građana o šećernoj bolesti te olakšati oboljelima, posebice djeci. „Međimurski slatkiši“ kroz javnozdravstvene akcije koje provode 3-4 puta godišnje ističu važnost prevencije kroz redovito mjerenje šećera i edukacije kojima nastoje doprijeti do sugrađana i skrenuti im pozornost na važnost dobre kontrole bolesti.

Međimurska županija je u suradnji s Udrugom dijabetičara Nedelišća, u ovoj godini kada ponosno nosimo titulu Europske regije sporta – pokrenula projekt vrijedan pola milijuna kuna nazvan „Zdrovje prije sega“ u cilju unaprjeđenja zdravlja naših ljudi.

www.sjever.hr
15.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.