Now Reading:
Najveće iznenađenje lige u nastavak prvenstva ide s visokog 5. mjesta, a Kovačević najavljuje: Varaždin u budućnosti može biti samo bolji što nam je i cilj
Full Article 2 minutes read

Najveće iznenađenje lige u nastavak prvenstva ide s visokog 5. mjesta, a Kovačević najavljuje: Varaždin u budućnosti može biti samo bolji što nam je i cilj

Nakon završetka polusezone u kojoj je NK Varaždin koji je u nogometnom svijetu proglašen najvećim iznenađenjem lige pokazao doista atraktivan i dobar nogomet te da može konkurirati i najboljim klubovima u elitnom rangu, trener Mario Kovačević, stručni stožer i vodstvo kluba itekako su zadovoljni.

Naime, Varaždin je polusezonu završio na visokom 5. mjestu s ukupno 22 boda, a iako je iza njih teška i naporna sezona, trener Kovačević najavljuje kako u budućnosti mogu biti samo još bolji što im je i cilj.

-22 gola, 5. pozicija, htjeli smo da sredina tablice bude pozicija koju budemo mi ganjali, znači peto mjesto tako da možemo biti zadovoljni ne samo bodovima nego smatram da smo se sa svim protivnicima nadigravali – rekao je Kovačević istaknuvši zadovoljstvo što je Varaždin stekao simpatije kod ljubitelja nogometa diljem Hrvatske.

Zadovoljna je i domaća publika, a kako i ne bi bila kada su Varaždinci pokazali jedan dobar i atraktivan nogomet i nadigravali se sa svim klubovima lige.

-Bilo je i slabijih utakmica, prvo protiv Belupa i zadnja protiv Rijeke gdje nismo baš bili onakvi kakvi smo mislili da budemo, ostale utakmice sa svima smo se nadigravali i mislim da možemo biti zadovoljni s 22 boda – dodao je Kovačević.

Tijekom prvenstva bilo je puno posla, a i dolazaka, pa je tako dio igrača došao kada je sezona već krenula, no prema riječima sportskog direktora Nikole Šafarića, na pripreme od prvog dana kreću svi.

– Cijela godina krenula nam je euforično, ali smo mirno i staloženo korak po korak radili i Druga liga nam je dobro došla. Posložili smo se, stvorili pobjednički mentalitet i jednu veliku homogenost u svlačionici i bio sam uvjeren da će nam upravo to biti najveća snaga u Prvoj ligi ako uspijemo zadržati kadar – kazao je Šafanić.

Iako su prvenstvo otvorili porazom protiv Slaven Belupa, Varaždinci su se brzo posložili, a kako kaže Šafarić, nakon utakmice u Istri igračima se vratilo samopouzdanje i vidjeli su da mogu igrati protiv svakoga što su i dokazali kasnije protiv Hajduka i Dinama.

-Kad odigraš dvije dobre utakmice protiv najjačih onda vidiš da sve možeš – zaključio je Šafarić.

tklopotan / www.sjever.hr
15.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.