Now Reading:
Župan Koren uručio priznanja izlagačima najatraktivnijih izložbenih prostora 24. Obrtničkog i gospodarskog sajma KKŽ
Full Article 2 minutes read

Župan Koren uručio priznanja izlagačima najatraktivnijih izložbenih prostora 24. Obrtničkog i gospodarskog sajma KKŽ

U nedjelju je održan posljednji dan 24. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko – križevačke županije koji je ove godine okupio dvjestotinjak izlagača i brojnim posjetiteljima kroz bogat program i popratne sadržaje promovirao obrtništvo i poduzetništvo.

U prijepodnevnim satima izlagače je obišao koprivničko – križevački župan Darko Koren te je u društvu direktora Sajma Bože Baraća i pomoćnice direktora TZ KKŽ Kristine Sočev posjetio 49. Međugradsku i 31. Međužupanijsku izložbu malih životinja koju tradicionalno organizira Udruga uzgajivača hrvatskih pasmina peradi „Kukmica“ Križevci.

Održan je i okrugli stol na temu „Kratki lanci opskrbe u poljoprivredi uz izgradnju distributivnih centara za meso, voće i povrće“, a potom su dodijeljena i priznanja za najatraktivnije izložbene prostore. Župan Koren uručio je priznanja ovogodišnjim dobitnicima:

  1. mjesto: Stolarija Rusan
  2. mjesto: Udruženje obrtnika Križevci
  3. mjesto: OPG Platužić

Brojni posjetitelji u tri su sajmena dana imali prilike kupiti različite proizvode koje su ponudili obrtnici, kušati slasne delicije lokalnih proizvođača, ali i informirati se o bogatoj turističkoj ponudi županije, modernim strukovnim zanimanjima, doznati posljednje trendove na stručnim skupovima o poduzetništvu, poljoprivredi i ruralnom razvoje te posebno o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije što je i bila glavna tema Sajma.

Najznačajniju županijsku gospodarsku manifestaciju, čiji je ovogodišnji partner bila Varaždinska županija, organizirali su Koprivničko-križevačka županija, a suorganizatori su bili Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije dok je pokrovitelj bilo Ministarstvo poljoprivrede.

www.sjever.hr
14.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.