Now Reading:
Pala kao žrtva “romantične prijevare” – Obećao da će joj se doseliti pa mu dala 100 tisuća kuna
Full Article 1 minutes read

Pala kao žrtva “romantične prijevare” – Obećao da će joj se doseliti pa mu dala 100 tisuća kuna

U tijeku je kriminalistička istraga koju provode policajci iz Vrpolja, nakon što su dobili prijavu 65-godišnje žene kako je prevarena.

Kako piše 24sata, radi se o internet prijevari kojom je spomenuta 65-godišnjakinja materijalno oštećena za više od 100 tisuća kuna.

Naime, ona je od ožujka ove godine, preko jedne od društvenih mreža ostvarila virtualni kontakt s muškom osobom koja ju je dovela u zabludu da će joj se, po odlasku u mirovinu, preseliti.

Ona je u više navrata uplatila veći novčani iznos za troškove transporta i carinjenja “paketa” koje joj je poslala virtualna osoba.

Budući da se vrlo često javljaju policiji oštećene osobe tzv. romantičnom prijevarom upozoravamo građane, osobito žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist te se služe raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i sl, navode iz PU brodsko-posavske.

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama, piše 24sata.hr.

www.sjever.hr / www.24sata.hr
14.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.