Now Reading:
I koprivnička zimska služba spremno dočekuje novu sezonu – nabavljeni novi roto posipači
Full Article 2 minutes read

I koprivnička zimska služba spremno dočekuje novu sezonu – nabavljeni novi roto posipači

U skladu s Izvedbenim programom zimske službe na području grada Koprivnice za 2022./2023. godinu, od 15. studenoga 2022. godine započinje rad Zimske službe i trajat će sve do 15. travnja 2023. godine. Povodom toga u ponedjeljak je u dvorišnom prostoru tvrtke KOMING d.o.o održana Smotra vozila Zimske službe Grada Koprivnice.

Prema svemu viđenome sve je spremno za novu sezonu što je potvrdila i voditeljica Zimske službe Grada Koprivnice Ksenija Kancelak.
-Prema provedbenom programu Komunalac je zadužen za čišćenje pješačko-biciklističkih staza, dok tvrtka Koming čisti nerazvrstane ceste na području grada, ostatak staza i parkirališta koja nisu pod naplatom. Na području grada su 253 kilometra nerazvrstanih cesta i 104 kilometra pješačko-biciklističkih staza – kazala je Kancelak.

Koja sve vozila tijekom zimske sezone i u slučaju jačih oborina možemo očekivati na ulicama grada pojasnio je direktor Kominga Nedjeljko Potroško.
-Raspolažemo s pet kamiona, dva gredara, šest kombinirki i desetak traktora. Količine soli i sipine dostatne se nam za prvi nalet jačih vremenskih neprilike, međutim ne očekujemo neke probleme i spremni smo u potpunosti za sezonu – rekao je Potroško. Istaknuo je kako su ove godine kupljeni novi roto posipači za kamione, jedan traktor i dvije kombinirke te se na taj način svake sezone osnažuje i modernizira Zimska služba.

Gradonačelnik Mišel Jakšić zadovoljan je radom Zimske službe te smatra kako ni ova zima sigurno neće iznenaditi uigrani i spreman tim.
-Zimska služba Grada Koprivnice je kao i svake godine spremna, a u proračunu smo osigurali 1,5 milijuna kuna za nabavku soli i sipine. Mogu jedino apelirati na sve one koji će biti u prometu tijekom zimskih uvjeta da prilagode vožnju uvjetima na cesti, odnosno da na vrijeme počnu koristi zimsku opremu – poručio je gradonačelnik Jakšić.

sjever.hr/koprivnica.hr
14.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.