Now Reading:
Detalji teške prometne nesreće kod Goričana u kojoj je ozlijeđen 60-godišnjak – Sudar izazvao vozač traktora s 1,69 promila
Full Article 2 minutes read

Detalji teške prometne nesreće kod Goričana u kojoj je ozlijeđen 60-godišnjak – Sudar izazvao vozač traktora s 1,69 promila

Kao što smo već pisali, u nedjelju oko 19:20 sati na kolniku županijske ceste između graničnog prijelaza Goričana i naselja Goričan, dogodila se prometna nesreća u kojoj je, prema priopćenju PU međimurske, ozlijeđen 60-godišnji vozač osobnog automobila.

Vozač rođen 1982. godine upravljao je traktorom, čakovečkih registarskih oznaka, kojem je bio pridodan traktorski priključak za sjetvu (nije bio propisno označen) te je u krvi imao 1,69 promila alkohola. Tom prilikom nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je u zavoju djelomično traktorskim priključkom prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje prometa vozila iz suprotnog smjera. Uslijed opisane situacije u bočni dio traktorskog priključka prednjim bočnim dijelom udario je osobni automobil, austrijskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnji vozač.

Ozlijeđeni vozač osobnog automobila vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju, dok će se zadobivene ozljede naknadno okvalificirati. U izvlačenju ozlijeđenog vozača iz osobnog automobila sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Goričan.

Vozač traktora je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Od 19:35 do 22:37 sati zbog obavljanja očevida kolnik županijske ceste bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilazno.

www.sjever.hr
14.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.