Now Reading:
Vojnik (31) homoseksualce nazvao “nakazama” – Sud ga kaznio s 30.000 kuna
Full Article 1 minutes read

Vojnik (31) homoseksualce nazvao “nakazama” – Sud ga kaznio s 30.000 kuna

Vojnik Oružanih snaga RH (31) sa zagrebačkog područja nepravomoćno je osuđen jer je na Facebooku homoseksualce nazvao ‘nakazama’, prenosi Večernji list.

Prema presudi suda, ovoga je srpnja na svom Facebook profilu podijelio govor Boška Obradovića iz srbijanskog parlamenta o LGBT lobiju te na snimku napisao: “Bar netko normalan, a ne kod nas svi pedero ljupci podržavaju te nakaze puj puj”.

Kako prenosi Večernji list, 31-godišnjak je rekao da ne misli ni na koga specifično, već na činjenicu da se “te ljude štiti zakonima i zaštićeni su kao polarni medvjedi”.

– Dakle, s ciljem stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju razlike u , rodnom identitetu i spolnoj orijentaciji povrijedio je dostojanstvo građana, čime je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju diskriminacije – piše u presudi, a prenosi Večernji list.

Zbog tog prekršaja zaradio je 30.000 kuna kazne, a mora podmiriti i 1.500 kuna troškova postupka. Osim toga, protiv njega je podignut i optužni prijedlog Vojne policije Glavnog stožera oružanih snaga RH.

www.sjever.hr / www.vecernji.hr
13.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.