Now Reading:
Upozorenje stručnjaka: Evo na što ćete morati obratiti posebnu pažnju nakon uvođenja eura
Full Article 2 minutes read

Upozorenje stručnjaka: Evo na što ćete morati obratiti posebnu pažnju nakon uvođenja eura

Tomislav Lončar, tajnik Hrvatske udruge za zaštitu potrošača (HUZP) je upozorio na neke stvari o kojima potrošači u Hrvatskoj trebaju voditi računa od prvog siječnja kada će nova valuta postati euro, piše Poslovni dnevnik.

– Ne znamo što možemo očekivati, jer su već prije uvođenja eura povećane cijene i sada čak “zacementirane” i to za 12 proizvoda, koje se ne mogu niti podignuti niti smanjiti, a pitanje je jesu li uopće trebale biti povećane – pojasnio je Lončar.

Po njegovom mišljenu, Vlada je trebala cijene vratiti na razinu od prije tri mjeseca jer “ovako samo pogoduje trgovcima”.

To je gotovo pravilo i mislimo da je vrlo mali postotak proizvoda kojima za sada cijena nije povećana za 30-tak posto – napominje Lončar.

Kako piše Poslovni dnevnik, istaknuo je i na što ljudi trebaju posebno trebaju pripaziti te jesu li uvođenjem eura dodatno izloženi mogućnostima da budu prevareni.

– Potrošači trebaju paziti jesu li cijene za neke proizvode osjetno povišene, jesu li pakiranja proizvoda ostala u istim kutijama, ali sa smanjenom gramažom, jer će tako trošiti i više eura kada sljedeće godine to bude moguće – naveo je Lončar za Glas Istre, a prenosi Poslovni dnevnik.

Kad se uvede euro svakako će trebati paziti i vraćaju li blagajnici svaki cent koji trebaju vratiti.

www.sjever.hr / www.poslovni.hr
13.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.