Now Reading:
FOTO I VIDEO Najveća međimurska zdravstvena ustanova proslavila puno stoljeće rada – pogledajte kako je bilo na obilježavanju velikog jubileja
Full Article 2 minutes read

FOTO I VIDEO Najveća međimurska zdravstvena ustanova proslavila puno stoljeće rada – pogledajte kako je bilo na obilježavanju velikog jubileja

Na jučerašnji dan prije točno 100 godina, 12. studenoga 1922. godine, službeno je osnovana Županijska bolnica Čakovec, a Međimurke i Međimurci dobili su svoju najveću zdravstvenu ustanovu, stoga je s razlogom veliki jubilej dostojno obilježen velikom svečanošću u Centru za kulturu Čakovec.

U svibnju 1973. godine, velikim dijelom zahvaljujući financijskom doprinosu građana Međimurja te rukama domaćih graditelja, podignuta je nova bolnička zgrada, a zdravstvena skrb u našoj županiji dobila je novo poglavlje.

-Županijska bolnica Čakovec ne samo da je naša najveća zdravstvena ustanova, ustanova čiji djelatnici svakodnevno i nesebično skrbe o našim građanima, već je simbol zajedništva i borbe za bolje Međimurje. Zdravstveni kompleks u Čakovcu, kao što smo obećali, postao je veliko gradilište, a osim zahvata na energetskoj obnovi preostalog dijela bolničkog kompleksa Međimurska županija simultano ulaže u opremu, ali i u stručni kadar – rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Rekonstruirana je „stara interna“, obnovljeni su odjeli abdominalne kirurgije, neonatologije, operacijske sale, omogućeni bolji i kvalitetniji uvjeti za Odjel fizikalne medicine i rehabilitacije, Centralne dnevne bolnice s kemoterapijom, osnovana je interventna kardiologija, nabavljen uređaj za magnetsku rezonancu. Osim toga, izgrađen je novi dom zdravlja, rekonstruiran prilazni put zdravstvenim ustanovama, rekonstruiran Zavod za hitnu medicinu, dograđuje se zgrada Zavoda za javno zdravstvo.

-Unatoč općem nedostatku liječničkog kadra zaustavljen je trend odlaska liječnika iz naše bolnice koji su osnaženi brojnim mladim specijalistima – dodao je Posavec.

Inače, u posljednjih pet godina u Županijsku bolnicu Čakovec uloženo je oko 195 milijuna kuna, obnavlja se odjel pedijatrije, Međimurska županija radi projektnu dokumentaciju za formiranje Centra palijativne skrbi, nove prostore i uređenje biokemijskog laboratorija za vađenje krvi, adaptaciju odjela neurologije i ginekologije. Formiraju razvijaju centri izvrsnosti iz kardiologije, ortopedije i transfuzijske medicine.

-Povodom ovog velikog jubileja čestitke svima koji nesebično i požrtvovno sudjeluju u promicanju zdravstvene zaštite za naše stanovnike – zaključio je župan Posavec.

Kako je bilo na proslavi velikog jubileja pogledajte u foto i video galeriji.

www.sjever.hr / FB Matija Posavec
13.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.