Now Reading:
Ovo su početni paketi eurokovanica koje uskoro možete nabaviti za 100 kuna – evo detalja
Full Article 2 minutes read

Ovo su početni paketi eurokovanica koje uskoro možete nabaviti za 100 kuna – evo detalja

Građani i poslovni subjekti uskoro će moći nabaviti početne pakete eurokovanica po cijeni od 100 kuna.

Podsjetimo, proizvodnja hrvatskih eurokovanica počela je ljetos, a do kraja godine bit će otkovane sve količine predviđene za ovu godinu koje će se ujedno iskoristiti za pakiranje u početne pakete za građane i poslovne subjekte, prenosi Index.

Ovi paketi bit će dostupni u bankama, FINA-i i poštanskim uredima i to od 1. prosinca ove godine. 33 eurokovanice vrijedne 13.28 eura koje će građani moći nabaviti po 100 kuna bit će pakirane u male plastične vrećice, a moći ćete nabaviti najviše dvije vrećice po transakciji.

Za te potrebe bit će raspoloživo 1,2 milijuna komada, piše Index.

Inače, od 1. siječnja iduće godine kada euro postaje službena valuta u Hrvatskoj, na bankomatima ćemo moći podizati novčanice od 10 ili 20 eura, a i iznosi od 50 i 100 eura isplaćivat će se u novčanicama od 10 i 20 eura.

Nakon uvođenja eura, odnosno dva tjedna nakon 1. siječnja iduće godine na snazi je dvojni opticaj kada će se ostatak novca pri kupnji u dućanima vraćati u eurima, neovisno o tome jeste li platili u kunama ili eurima.

U razdoblju od 15. do 31. prosinca uvest će se beznaknadno podizanje kuna na bilo kojem bankomatu. Ono će se zadržati do 15. siječnja kako ne bi došlo do negativnog utjecaja na dostupnost gotovine u kunama, rekli su Hini iz Hrvatske narodne banke, prenosi Index.

Foto: FB Euro.hr
www.sjever.hr / index.hr
11.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.