Now Reading:
Županija podržala jubilarni, 30. Kajkavski etnografski kviz u Virju – “Ljubav prema kajkavskoj riječi živi u mladim ljudima”
Full Article 2 minutes read

Županija podržala jubilarni, 30. Kajkavski etnografski kviz u Virju – “Ljubav prema kajkavskoj riječi živi u mladim ljudima”

U sklopu proslave Dana Općine Virje u srijedu je održan jubilarni 30. Kajkavski etnografski kviz Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje kojem je prisustvovao zamjenik koprivničko – križevačkog župana, Ratimir Ljubić.

Na samom početku prisutnima je dobrodošlicu poželjela ravnateljica škole Marica Cik Adaković, načelnik Općine Virje Mirko Perok te zamjenik Ljubić koji je istaknuo zadovoljstvo što ljubav prema kajkavskoj riječi i kulturnoj baštini živi u mladim ljudima te je čestitao organizatorima, učenicima i mentorima što čuvaju tradiciju Podravine.

Svojim nastupom sve su goste i natjecatelje počastili Mala folklorna skupina voditeljice Mirjane Gašparić te Tamburaški orkestar voditelja Dražena Štefana.

Tema ovogodišnjeg kviza “Zabave negda i denes” bila je povezana uz Godinu mladih pa je tako i uređenje pozornice i Glazbene dvorane bilo u tom duhu. Voditeljice su bile odlične poznavateljice kajkavske riječi učiteljica, Silvana Bebek i knjižničarka Đurđica Krčmar Zalar.

Natjecatelji iz OŠ Ferdinandovac, učenice 8. razreda Franka Ivšak i Patricia Šadek (mentorica je učiteljica savjetnica Lidija Levačić Mesarov) i OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje, učenice 7. razreda Lara Brcković i Patricija Toth (mentorica je učiteljica savjetnica Katarina Franjo) pokazali su svoja zavidna znanja i vještine.

Kvizu su nazočili i mnogi dragi gosti, a Povjerenstvo su činili: Vesna Peršić Kovač, Anđelka Rihtarić, Davorin Hećimović i Nikola Cik. Kviz su posjetili i vrtićarci sa svojim odgojiteljicama: Dječji vrtić Bregunica Novo Virje s ravnateljicom Željkom Hrženjak, Dječji vrtić Zrno Virje s odgojiteljicama Kristinom Legradi i Nikolinom Makar te ravnateljicom Majom Šobak te gosti iz OŠ Vladimir Nazor iz Sv. Ilije kod Varaždina.

FOTO: Đuro Grčić

www.sjever.hr / OŠ Franje Viktora Šignjara Virje
10.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.