Now Reading:
Terme Tuhelj domaćin su 29. Godišnje konferencije hrvatskih psihologa
Full Article 4 minutes read

Terme Tuhelj domaćin su 29. Godišnje konferencije hrvatskih psihologa

U Termama Tuhelj je u srijedu održano otvorenje 29. Godišnje konferencije hrvatskih psihologa koja je okupila velik broj psihologa iz svih krajeva Hrvatske, a održava se do 12. studenoga.

Dobrodošlicu im je, na svečanosti otvorenja u kongresnoj dvorani Hotela Well, poželjela zamjenica krapinsko – zagorskog župana, Jasna Petek koja je tom prilikom istaknula zadovoljstvo time što se u KZŽ odvijaju stručni skupovi na kojima se razmjenjuju znanja i iskustva, a čime se doprinosi poboljšanju i kvaliteti struke, osobnom razvoju i razvoju cijele zajednice.

– Od srca vam želim da na ovoj konferenciji, prije svega, otključate svoje potencijale, da se družite i da otiđete puni pozitivne energije – poručila je zamjenica župana Jasna Petek te dodala kako se na području KZŽ jako dobro provode preventivni programi i savjetodavne aktivnosti te da se trenutno ulažu napori da se dodatno unaprijedi dijagnostika i terapijski procesi.

Godišnju konferenciju hrvatskih psihologa otvorila je izaslanica Predsjednika RH i njegova savjetnica za odgoj i obrazovanje, Jadranka Žarković.

– Posebno ističem djecu i mlade, koji su središte novog svijeta, svijeta koji mora biti usmjeren na cjeloživotni razvoj i jačanje otpornosti pojedinca, a s ciljem jačeg i otpornijeg društva u cjelini. Na tom putu psiholozi imaju značajnu ulogu koja je istovremeno izazov i opterećenje jer povećava zahtjevnost njihovog posla – rekla je Žarković te u ime Predsjednika Republike i svoje osobno ime čestitala na svemu što je do sada napravljeno u pravovremenoj, brzoj i stručnoj reakciji na izazov vremena.

Čestitke psiholozima na profesionalnoj hrabrosti uputila je i izaslanica ministra rada, mirovinskog sustava i socijalne politike te ravnateljica Zavoda za socijalni rad, Tatjana Katkić Stanić.

– Sve pomažujuće profesije pa tako i vi trebaju preuzeti odgovornost za korijenite promjene i za sebe i za korisnike s kojima raditi. Promicati promjene na razini društva i ukazivati na aktualne društvene prilike te globalne i regionalne različitosti. Na zajednice koje izumiru, na zajednice opterećene ratnim stradanjima, migracijama stanovništva, siromaštvom i nejednakošću. Zapravo na zajednice kojima su ugrožena osnovna ljudska prava i koje su opterećene nejednakim položajima građana – istaknula je Tatjana Katkić Stanić.

Konferenciju organizira Društvo hrvatskih psihologa, a suorganizator je Društvo psihologa Krapinsko – zagorske županije.

– Vidim na licima puno osmijeha, puno radosti i puno očekivanja. Želim Vam svima da uživate u programu koji smo pripremili, da učite i izvan svega da se družite jer smo ponovno skupa nakon tri godine – poručio je predsjednik Hvatskog psihološkog društva Josip Lopižić, koji je tom prilikom uručio priznanja Hrvatskog psihološkog društva “Marulić: fiat psychologia” za osobiti doprinos hrvatskoj primjenjenoj psihologiji..

Ovogodišnje dobitnice su Zrinka Ćorić, Barbara Kalebić Maglica, Karin Kuljanić te bivša predsjednica Društva psihologa KZŽ Brankica Čavužić. Njoj je priznanje dodijeljeno za višegodišnje vođenje županijskog Društva psihologa, sudjelovanja u radu Upravnog odbora Hrvatskog psihološkog društva, doprinos organizaciji godišnje konferencije hrvatskih psihologa u Svetom Martinu na Muri te radu na popularizaciji struke u lokalnoj zajednice.

Događanju je prisustvovala i predsjednica Organizacijskog odbora Andrea Rebić, ujedno i predsjednica Društva psihologa KZŽ.

– Proteklo razdoblje, ali i nadolazeći period donosi nam nove i sve zahtjevnije izazove. Upravo u tim trenutcima važno je da međusobno komuniciramo, razmjenjujemo iskustva i jedni drugima pružamo podršku. Zato i želim da ovaj susret bude mjesto razmišljanja, promišljanja i otvorenih razgovora o svim temama s kojima se srećemo u našim profesionalnim životima – rekla je Rebić.

Program 29. Godišnje konferencije hrvatskih psihologa možete pronaći ovdje.

www.sjever.hr
10.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.