Now Reading:
Stiže nam naoblačenje
Full Article 1 minutes read

Stiže nam naoblačenje

Umjereno i pretežno oblačno, na sjevernom Jadranu, te u gorskim i središnjim predjelima prolazno s kišom, na zapadu moguće izraženijom uz grmljavinu.

U Slavoniji i Baranji ujutro ponegdje magla, a poslijepodne može biti malo kiše, dok će u Dalmaciji biti uglavnom suho i djelomice sunčano. Vjetar slab, prolazno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će umjereno do jako jugo, u drugom dijelu dana okretati na buru, najprije na sjevernom Jadranu. Mogući su i olujni udari bure, osobito podno Velebita. Najniža jutarnja temperatura od 5 do 10, na Jadranu između 10 i 15 °C, najviša dnevna od 11 do 16, na Jadranu između 16 i 20 °C.

Prolazno naoblačenje i nestabilni atmosferski uvjeti uzrokovat će nepovoljne biometeorološke uvjete na području sjevernog Jadrana i unutrašnjosti zemlje. Meteoropati se mogu žaliti na umor, razdražljivost i glavobolju. Vremenskim utjecajem bit će pojačane i tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici. Nešto povoljnije, no zbog južine ne i sasvim povoljne biometeorološke prilike očekuju se na području srednjeg i južnog Jadrana.

sjever.hr/DHMZ
10.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.