Now Reading:
Predstavljen turistički autobus oslikan motivima Podravine i Prigorja, Koren zadovoljan: Ovo je još jedan korak u promociji važnosti kontinentalnog turizma
Full Article 2 minutes read

Predstavljen turistički autobus oslikan motivima Podravine i Prigorja, Koren zadovoljan: Ovo je još jedan korak u promociji važnosti kontinentalnog turizma

Kao doprinos razvoju županijskog turizma, u srijedu je ispred zgrade Županijske uprave predstavljen poseban turistički proizvod – autobus oslikan motivima Podravine i Prigorja. Projekt je vrijedan 29 tisuća kuna i realiziran u suradnji Županije, županijske Turističke zajednice i tvrtke Čazmatrans, a posebnosti ovog kraja promovirat će na prometnicama Koprivničko-križevačke županije, ali i Bjelovarsko-bilogorske te Zagrebačke.

Župan, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, izrazio je zadovoljstvo projektom koji je još jedan korak u promociji važnosti kontinentalnog turizma te je podsjetio kako je Koprivničko-križevačka županija među prvima u Hrvatskoj koja je potpisala ugovor o javnoj usluzi s autobusnim prijevoznicima koji djeluju na području županije.

-Ovog trenutka smo zaista u prilici da imamo pokrivenu cijelu županiju autobusnim linijama i imamo subvencije prijevoza za određene društvene skupine, primjerice umirovljenike koji plaćaju svega 20 posto cijene karte. Prema podacima Čazmatransa i ostalih prijevoznika iznimno je povećan broj korisnika javnog prijevoza što je u svakom smislu dobit i smanjenje emisija za koje se svi zalažemo, a prije svega to je direktna pomoć građanima. Ovaj je projekt zaista prekrasno odrađen i nadamo se da će doprinijeti promociji naše turističke ponude – naglasio je župan.

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev kazala je kako je autobus trajna promocija županijskog turizma te napomenula kako ovaj autobus nije samo linijski nego i turistički koji će voziti cijelom Hrvatskom, a moguće i izvan njenih granica.

-Može se primijetiti da smo se fokusirali na aktivni turizam u kreiranju novih proizvoda. Naravno, naša županija ima puno više toga za ponuditi, no da smo išli na sve detalje ne bi bilo dosta prozora niti bi bio dovoljno veliki autobus. Ovo je još jedna reklama za turističku ponudu koja će itekako imati efekta -dodala je Sočev te zahvalila Čazmatransu koji se uključio u projekt, kao i Robertu Šoštariću iz reklamnog studija Robi kao izvođaču radova.

Uime tvrtke Čazmatrans obratila se Mateja Forjan koja je izrazila zahvalnost zbog sudjelovanja u projektu te je izrazila želju za sličnim suradnjama u budućnosti.

Dodajmo kako su predstavljanju autobusa prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te predstavnica tvrtke Čazmatrans Josipa Geršić.

sjever.hr/kckzz.hr
10.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.