Now Reading:
POLICIJA OD SUTRA NA NOGAMA „Svakoga koga zaustavimo testirat ćemo na alkohol!”
Full Article 2 minutes read

POLICIJA OD SUTRA NA NOGAMA „Svakoga koga zaustavimo testirat ćemo na alkohol!”

policija alkohol

U petak, 11. studenoga 2022. godine obilježava se „Martinje“ – narodni običaj krštenja mošta te se u cestovnom prometu očekuje veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića.

Kako bi održali povoljno stanje sigurnosti cestovnog prometa, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će od petka 11. studenoga 2022. godine pa do ponedjeljka 14. studenoga 2022. godine, od 22 do 6 sati pojačano postupati u prometu s ciljem sprječavanja i sankcioniranja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, nadzirat će se brzina kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima i korištenje dječje sjedalice te nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Ujedno, navedenih dana će policijski službenici kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati  prekršaje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“– vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice te nepropisne uporabe mobitela.

Inače, pojačane kontrole na cestama najavili su iz svih policijskih uprava, stoga je savjet vozačima da doista pripaze što rade.

Preporuke za vozače koji konzumiraju alkohol:

-ne sjedajte za upravljač vozila
-osigurajte si prijevoz,
-razmislite, cijena jedne runde pića iznosi koliko i taksi prijevoz do kuće,
-ne dozvolite da postanete crna statistička brojka,
-ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan,
-imajte u vidu da vozač pod utjecajem alkohola ne dovodi u opasnost samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu,
-budite odgovorni prema sebi i drugima.

sjever.hr/zagrebacka-policija.gov.hr
10.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.