Now Reading:
ODLIČNA VIJEST: Počinje realizacija obećane državne pomoći za otplatu kredita i opremanje nove zgrade bjelovarske bolnice
Full Article 2 minutes read

ODLIČNA VIJEST: Počinje realizacija obećane državne pomoći za otplatu kredita i opremanje nove zgrade bjelovarske bolnice

Obećanje premijera Andreja Plenkovića da će Vlada RH preuzeti otplatu kredita za novu zgradu bjelovarsku Opće bolnice i financirati završetak njezina opremanja dobilo je vrlo konkretan nastavak. Naime, Vlada je na današnjoj sjednici usvojila zaključak kojim je zadužila Ministarstvo zdravstva da u državnom proračunu osigura novac za tu namjenu, sukladno raspoloživim fiskalnim mogućnostima.

– Zaključkom se ostvaruju preduvjeti za osiguranje sredstava u državnom proračunu za otplatu anuiteta kredita u iznosu do najviše 18 milijuna kuna godišnje i nabavu opreme u iznosu do najviše 70 milijuna kuna za potrebe realizacije projekta izgradnje i opremanja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar – obrazložio je ministar zdravstva Vili Beroš podsjetivši da je bolnica opterećena s dva kredita ukupne vrijednosti 197,5 milijuna kuna koji su podignuti samo za izgradnju nove zgrade, bez opreme.

Zadovoljan takvim razvojem događaja je i bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić.

– Ovo je odlična vijest i potvrda da nećemo dugo čekati na pomoć, baš kao što je premijer Plenković i najavio. Detalje ćemo imati vrlo skoro jer smo u Ministarstvo pozvani na sastanak o provedbi ove odluke. Vrlo sam zadovoljan. Zahvaljujem premijeru i Vladi što podupiru unaprjeđenje zdravstvene zaštite i podizanje kvalitete zdravstvenih usluga stanovnicima naše županije i što su već drugi put spasili naš zdravstveni sustav od kolapsa – poručio je Marušić.

www.sjever.hr
10.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.