Now Reading:
Jeziv slučaj nasilja u Podravini – Godinama silovao vlastitu suprugu i prijetio joj smrću
Full Article 2 minutes read

Jeziv slučaj nasilja u Podravini – Godinama silovao vlastitu suprugu i prijetio joj smrću

Podignuta je optužnica protiv 57-godišnjeg muškarca iz Podravine kojeg se tereti da je godinama silovao vlastitu suprugu uz ozbiljne prijetnje. Tereti ga se za počinjenje teškog kaznenog djela protiv spolne slobode, a prijeti mu višegodišnja kazna zatvora, piše portal Danica.

Osumnjičenik je izašao iz pritvora i branit će se sa slobode, no ostaje mu zabrana približavanja žrtvi na udaljenost manju od 50 metara te zabrana uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom. Osim toga, zabranjeno mu je i udaljenje iz doma u kojem živi s obitelji.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik počinio kazneno djelo za koje ga se tereti, a isto proizlazi prvenstveno iz iskaza žrtve, ali i iskaza dvije svjedokinje kojima se žrtva povjerila, a koje ukazuju na poremećene odnose unutar obitelji žrtve – navodi sud.

Sud zaključuje kako je opravdana opasnost od ponavljanja kaznenih djela, što se “ogleda u okolnostima kriminalne količine koja se okrivljeniku stavlja na teret, a ta je prije svega dugogodišnje vremensko razdoblje kroz koje je okrivljenik, kako se sumnja, postupao na štetu žrtve.

Muškarac, inače, s djecom i ženom živi u obiteljskoj kući u Podravini, a njegova supruga tvrdi da ju je više puta silovao uz prijetnje premlaćivanjem i smrću, piše Danica.

www.sjever.hr / www.danica.hr
10.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.