Now Reading:
Jedan od najpoželjnijih u Hrvatskoj – LAG Međimurski doli i bregi proslavio jubilarnu 10. obljetnicu, Grivec: Uspostavili ste mostove suradnje za lakše snalaženje međimurskom čovjeku
Full Article 2 minutes read

Jedan od najpoželjnijih u Hrvatskoj – LAG Međimurski doli i bregi proslavio jubilarnu 10. obljetnicu, Grivec: Uspostavili ste mostove suradnje za lakše snalaženje međimurskom čovjeku

U jesen 2012. godine – kada je Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi osnovana, područje obuhvata podrazumijevalo je samo osam općina. Deset godina kasnije LAG djeluje na području 17 općina i doslovce je zagrlio i dole i brege.

Na svečanosti povodom desete obljetnice osnivanja LAG-a istaknula su se dostignuća u povezivanju civilnog, gospodarskog i javnog sektora te uspješnog poticanja održivog ruralnog razvoja Međimurja.

-Čestitam vam na prvom desetljeću uspješnog rada na koji možete biti ponosni jer ste uspostavili mostove suradnje, jer pomažete međimurskom čovjeku u lakšem snalaženju s izazovima suvremenog doba – istaknuo je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

-LAG Međimurski doli i bregi tijekom proteklog desetljeća etablirao se velikim angažmanom na području edukacije te predstavljanjem javnosti nizom manifestacija čime smo jačali veze, stjecali povjerenje te promovirali Međimurje – rekla je predsjednica Lokalne akcije grupe „Međimursk doli i bregi – Sanja Krištofić.

S vremenom LAG Međimurski doli i bregi postao je jedan od najpoželjnijih LAG-ova u Hrvatskoj za studijske posjete izaslanstava drugih lokalnih akcijskih grupa i projektnih partnera. U proljeće 2017. bili su domaćini najvažnijeg događaja u desetljeću postojanja – drugog Hrvatskog ruralnog parlamenta.

LAG se dokazao na vitalnom području djelovanja te kao nositelj ili partner sudjelovao u nizu projekata financiranih novcem Europske unije od kojih su naši poljoprivrednici imali konkretne koristi.

Zahvaljujući inicijativi LAG „Međimurski doli i bregi“, ove je godine “Umijeće izrade uporabnih predmeta od komušine na području Međimurja” upisano u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske kao nematerijalno kulturno dobro. Tako je ceker je, uz sve ostale uporabne predmete od komušine, dobio zasluženo priznanje koje je temelj i dodana vrijednost za brojne planirane projekte vezane uz nematerijalnu kulturnu baštinu Međimurja.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
10.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.