Now Reading:
Bliži se središnji dio proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica – ovog vikenda mnoštvo sadržaja za sve generacije
Full Article 4 minutes read

Bliži se središnji dio proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica – ovog vikenda mnoštvo sadržaja za sve generacije

Varaždinske Toplice slave svoj dan – Dan Grada i blagdan svetog Martina, zaštitnika župe, a središnji dio bogatog programa počinje ovog petka, dok će građani i posjetitelji u mnoštvu sadržaja moći uživati i u subotu.

Naime, u petak, na sam Dan Grada Varaždinskih Toplica obilježavanje počinje u 11 sati svetom misom u župnoj crkvi svetog Martina koju predvodi Stjepan Mostečak, župnik i dekan Varaždinskotopličkog dekanata. Budući da su proteklu godinu obilježili brojni projekti, Dan Grada bit će prilika za svečano otvorenje novouređene Ulice grada Vukovara u kojoj su uz pomoć sredstava Ministarstva unutarnjih poslova sanirana opasna mjesta.

U 13.15 sati delegacija Grada i predstavnici braniteljskih udruga povodom 30-te obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma” obići će tematski mural na trafostanici u Ulici kralja Tomislava.

U 14 sati posjetit će i izložbu „Lovačka priča” koju je svom Gradu poklonilo Lovačko društvo „Jelen” Varaždinske Toplice, a koja je samo dan nakon otvorenja brojem zainteresiranih posjetitelja pokazala da je pun pogodak.

Povodom Dana Grada, jedna od najaktivnijih topličkih udruga, Udruga vinogradara i voćara sv. Martin Varaždinske Toplice, uz gradsku podršku otvorila je svoje novouređene prostore koje će u petak zajedno obići.

Kako bi se prisjetili onih koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, delegacije Grada, braniteljskih udruga i ostali sudionici koji će prisustvovati proslavi, uoči svečane sjednice Gradskog vijeća u 15.30 sati kod spomenika „Bijela golubica” položit će vijence i zapaliti svijeće. Središnji dio proslave Dana Grada, svečana sjednica na redu je pak u 16 sati u Kino dvorani Ljubelj.

U 16.30 sati počinje bogat program na Trgu Republike Hrvatske. Naime, aktivne topličke udruge pripremile su ponešto za svakoga, pa će tako građani moći uživati u pečenim kestenima i kuhanim kobasicama uz dobru kapljicu Udruge vinogradara i voćara sv. Martin, besplatnom lovačkom gulašu kojeg će pripremiti Lovačko društvo „Jelen” i domaćim slasticama Udruge „Biserna dolina” Grešćevina. Vrijedne ruke članica udruga žena „Naši cajti” i „Svibovečki zvon” pripremit će izložbu, a Martinjske špelancije svojim će nastupom upotpuniti Tamburaški sastav „Ex Fakini”.

Povodom blagdana sv. Martina u 18 sati u župnoj crkvi slavit će se svečana sveta misa koju predvodi Stjepan Mostečak, župnik i dekan Varaždinskotopličkog dekanata, a dobra zabava nastavlja se u 19 sati na Trgu gdje će se održati zabavno-glazbena večer uz sastav „Kavaliri”.

Program se nastavlja u subotu u jutarnjim satima kada iz Leskovca kreće Martinjska edukativna planinarska šetnjica kojoj je cilj Višograd. U 15 sati gradska Vatrogasna zajednica na javno pokaznoj vježbi „Crkva sv. Martina 2022.” prikazat će svoju spremnost za odgovor na potencijalne ugroze. Subotnji program završava u 19 sati i to orguljaškom večeri. Naime, u župnoj crkvi u organizaciji Matice hrvatske održat će se koncert u izvedbi Gorana Končana na violini i Edmunda Andlera Borića na orguljama.

Gradonačelnica Dragica Ratković pozvala je sve građane da se pridruže proslavi Dana Grada i blagdana svetog Martina te uživaju u bogatom programu i brojnim sadržajima koje je za njih pripremio Grad u suradnji sa svojim udrugama.

– Naše prekrasne Varaždinske Toplice ovih su dana nezaobilazno mjesto. U brojnim sadržajima za koje su se pobrinule naše vrijedne udruge uživat će sve generacije. Nakon dvije pandemijske godine i nešto skromnijih proslava, vjerujem da su svi građani i posjetitelji ove godine pronašli ponešto za sebe i da će se u ovim izazovnim vremenima zabaviti, opustiti i proslaviti Dan naših Varaždinskih Toplica i Martinje kako to i priliči – rekla je Ratković.

www.sjever.hr
10.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.