Now Reading:
Bivša varaždinska ministrica objavila emotivnu fotografiju s posvojenom kćerkom Martom – doznajte kojim povodom
Full Article 2 minutes read

Bivša varaždinska ministrica objavila emotivnu fotografiju s posvojenom kćerkom Martom – doznajte kojim povodom

Bivša ministrica znanosti i obrazovanja i redovna profesorica na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike Blaženka Divjak u četvrtak je na svom Facebook profilu objavila fotografiju s posvojenom kćerkom Martom uz emotivan opis.

Naime, Divjak je sa suprugom Tomislavom posvojila kćer Martu kada je ona imala tri i pol godine, a ovom fotografijom i natpisom „Moja djevojčica i ja” obilježila je Svjetski dan posvojenja koji je bio u srijedu, 9. studenog.

– Moja djevojčica i ja, povodom Svjetskog dana posvojenja… koji je bio jučer 9. studenoga – stoji u opisu crno-bijele fotografije na kojoj su bivša ministrica i njezina kćer Marta.

Kako prenosi Jutarnji list, Marta se i sama jednom prilikom za RTL Direkt osvrnula na temu posvojenja opisavši kako je bila svjesna trenutka kada je socijalna služba došla po nju i kada se vozila s mamom i tatom. Kako je tada rekla, iako je bila preplašena, jednostavno su se „našli”, a ljudska je potreba imati obitelj.

I Divjak je govorila o posvojenju povodom 30. obljetnice UN-ove Konvencije o pravima djeteta gdje je odgovorila na pitanje jednoga dječaka o tome zašto ima toliko puno djece u domovima za nezbrinutu djecu, piše Jutarnji.

– Ja sam majka koja je svoju kćer posvojila i kao što je to bilo teško prije 20 godina, jednako je teško i danas. Stvarno nismo puno napredovali u tome. Nismo osigurali ne samo da dijete ima obitelj u smislu udomiteljske obitelji nego i posvojiteljske – rekla je tada Divjak.

Foto: FB Blaženka Divjak
www.sjever.hr / jutarnji.hr
10.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.