Now Reading:
Varaždinske osnovne škole proizvodit će energiju na krovovima za svoje potrebe, Bosilj: Nastavljamo dalje s projektima zelene agende!
Full Article 2 minutes read

Varaždinske osnovne škole proizvodit će energiju na krovovima za svoje potrebe, Bosilj: Nastavljamo dalje s projektima zelene agende!

Na krovovima šest varaždinskih osnovnih škola bit će instalirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju.

Gradu Varaždinu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio projekt i poslao gradonačelniku Nevenu Bosilju na potpis ugovor kojim će osigurati sufinanciranje u iznosu od 40 posto potrebnih sredstava. Naime, ukupna vrijednost projekta instaliranja fotonaponskih elektrana procjenjuje se na  1.620.735,44 kune, a Fond će sudjelovati u pomoći do najviše 648.294,18 kuna, odnosno 40 posto.

Rok za provedbu projekta je 18 mjeseci, a planira se da će fotonaponske elektrane biti instalirane na  prvoj, drugoj, trećoj, četvrtoj, petoj i sedmoj osnovnoj školi u Donjem Kućanu.

-Nakon što smo uložili značajna sredstva u energetsku obnovu škola i vrtića, ovo je još jedan značajan pomak u zadovoljavanju naših visokih standarda postizanja energetske učinkovitosti i neovisnosti. U vrijeme kada se suočavamo s globalnom energetskom krizom, usmjeravanje na obnovljive izvore energije je više nego opravdano i svaka uložna kuna, odnosno euro višestruko se vraćaju. Nastavit ćemo i dalje s projektima iz naše varaždinske zelene agende jer želimo postići što veći stupanj energetske neovisnosti svih naših institucija i poduzeća – izjavio je Bosilj.

Nabava za odabir izvođača i postava fotonaponskih elektrana provoditi će se u 2023. godini.

www.sjever.hr
09.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.