Now Reading:
Učenici zabočkog RCKTU-a uspješni na međunarodnom natjecanju – Monika Leljak i Antonio Lažeta kući se vratili s pet medalja i peharom
Full Article 2 minutes read

Učenici zabočkog RCKTU-a uspješni na međunarodnom natjecanju – Monika Leljak i Antonio Lažeta kući se vratili s pet medalja i peharom

U sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok, učenici Srednje škole sudjelovali su na 8. međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista, restorana i srednjih škola koje se održavalo u Splitu u hotelu Radisson Blu, u periodu od 2. do 6. listopada ove godine.

Na natjecanju je sudjelovalo preko 100 učenika iz šest zemalja, a učenici Monika Leljak i Antonio Lažeta predstavnici Srednje škole Zabok – RCKTU natjecali su se u tri discipline. Tako je Monika Leljak iz 4.THK razreda u disciplini Barista za područje espresso, latte art, signature drink i capuccino osvojila tri brončane medalje, dok je pak Antonio Lažeta iz 3.THK u disciplini Cocktail: aperitivni koktel i long drink osvojio je dvije brončane medalje.

Učenici su, kao tim nastupili u disciplini Sinkronizirani koktel te su dobili pehar za najbolji stručni rad i pehar za ukupni dojam njihovog nastupa.

Učenike su pripremali mentori Ivan Petek i Josip Hodak, a u okviru programa sudjelovali su na raznim edukacijama i radionicama kao što su recimo Trendovi u ugostiteljstvu – organska vina, Kokteli na bazi kave, Whiskey experience, Sinkronizirani kokteli te Sljubljivanje sireva s crnim vinima.

– Čestitamo Moniki i Antoniu te njihovim mentorima na ovom sjajnom uspjehu – poručili su iz Županije.

www.sjever.hr
09.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.