Now Reading:
S ivanečkog područja odvezena nova količina opasne ambalaže iz specijalnih kontejnera na Vrhima i Lošcima
Full Article 1 minutes read

S ivanečkog područja odvezena nova količina opasne ambalaže iz specijalnih kontejnera na Vrhima i Lošcima

Iz specijalnih kontejnera za zbrinjavanje opasne ambalaže, koje je Udruga vinogradara i vinara Peharček iz Ivanca prije nekoliko godina postavila na dva vinogradarska lokaliteta (Vrhi i Lošci)  kamion je preuzeo novu količinu ambalaže od raznih kemijskih sredstava kojima ivanečki vinogradari tijekom sezone tretiraju svoje vinograde, ali i druge ratarske kulture.

Riječ je o ambalaži od raznih pesticida, herbicida i fungicida koja se tretira kao opasan otpad.

-Ivanečki vinogradari dosta su revni i odgovorni u prikupljanju ove ambalaže i vidljivo je da sve manje ovakvog otpada završava u prirodi. Samim tim je postavljanje ovih specijalnih kontejnera ponovno potvrdilo svoju punu opravdanost – izvijestio je predsjednik Peharčeka Željko Đurin koji je s Krešimirom Friščićem i Josipom Uršulinom iza oba kontejnera prikupljenu ambalažu utovario u kamion kojim je otpremljena na neškodljivo uklanjanje.

Podsjećamo, vakuumski zatvoreni kontejneri od 700 litara, dizajnirani tako da u okoliš ne ispuštaju ni sadržaj ni mirise, na spomenute vinogradarske lokacije postavljeni su u sklopu projekta financiranog iz Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah, iz kojeg su vinogradarima za nabavu kontejnera osigurana bespovratna sredstva.

sjever.hr/ivanec.hr
09.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.