Now Reading:
Ana Karamarko priznala krivnju i nagodila se s USKOK-om: Osuđena na 10 mjeseci uvjetno, oduzima joj se 160 tisuća kuna
Full Article 1 minutes read

Ana Karamarko priznala krivnju i nagodila se s USKOK-om: Osuđena na 10 mjeseci uvjetno, oduzima joj se 160 tisuća kuna

Ana Karamarko koja se teretila za utaju oko 460.000 kuna poreza priznala je krivnju te se nagodila s USKOK-om, donosi Večernji.

Osuđena je uvjetno na 10 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine. Mora platiti i 50.000 kuna sporedne novčane kazne te joj se oduzima oko 160.000 kuna.  Karamarko mora platiti i 30 tisuća kuna sudskih troškova.

Ona je jedna od 38 što pravnih što fizičkih osoba koje USKOK u akciji Flajš tereti za porezne prevare teške 20 milijuna kuna. Osim nje, krivnju su priznala još njezina četiri suoptuženika koji su se također nagodili s USKOK-om. I njima su danas također izrečene presude. Što se tiče ostalih optuženika, postupak je za njih razdvojen, a sljedeće je ročište zakazano za 22. studenog kad će se znati hoće li biti još nagodbi.

Ana Karamarko je supruga Tomislava Karamarka, bivšeg predsjednika HDZ-a koji je svojevremeno njezino uhićenje nazvao političkim progonom uperenim protiv njega. Bila je uhićena u srpnju 2020. s ostalima te je nakon ispitivanja bila puštena da se brani sa slobode. Optužnica je podignuta u srpnju ove godine.

sjever.hr/vecernji.hr
09.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.