Now Reading:
Pročistač otpadnih voda Herešin dobio novi laboratorij s najsuvremenijom opremom
Full Article 2 minutes read

Pročistač otpadnih voda Herešin dobio novi laboratorij s najsuvremenijom opremom

Zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnik Marijan Štimac prisustvovali su konferenciji za medije projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica“, povodom obilježavanja završetka radova dogradnje i opremanja pogonske zgrade Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Herešin za potrebe centralnog laboratorija koji je u sklopu projekta u potpunosti namješten i opremljen najsuvremenijom opremom za laboratorijsku analizu kvalitete pitke i otpadne vode.

Radovi na rekonstrukciji objekta iznosili su dva milijuna kuna bez PDV-a, nabavljeni su instrumenti i uređaji u vrijednosti od 1.3 milijuna kuna bez PDV-a te namještaj u vrijednosti 305 tisuća kuna bez PDV-a.

Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda, gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, državni tajnik Mario Šiljeg te zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao na uspješnom provođenju projekta Aglomeracija koje se osim na koprivničkom, odvijaju i na đurđevačkom i križevačkom području te koje će donijeti znatno veću kvalitetu života mještanima, posebno onima koji žive u ruralnim područjima.

Dodajmo kako procijenjena vrijednost projekta aglomeracije za koprivničko područje  iznosi 410 milijuna kuna, za koji je ugovoreno sufinanciranje EU od 69,2% odnosno 283,8 milijuna kuna. Razliku od 92,5 milijuna kuna financirat će Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatske vode, a 33,7 milijuna kuna udio je sufinanciranje Koprivničkih voda, lokalne komponente koju će financirati Grad Koprivnica i šest općina partnera u projektu. Projekt se provodi na području Koprivničko-križevačke županije, odnosno na području Grada Koprivnice te općina Peteranec, Đelekovec, Koprivnički Bregi, Rasinja, Drnje i Hlebine.

sjever.hr/kckzz.hr
08.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.