Now Reading:
Otvorena izložba slika 4. gornjostubičke Likovne kolonije – Izloženi radovi 27 umjetnika iz raznih dijelova Hrvatske
Full Article 1 minutes read

Otvorena izložba slika 4. gornjostubičke Likovne kolonije – Izloženi radovi 27 umjetnika iz raznih dijelova Hrvatske

U organizaciji Udruge branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj” iz Gornje Stubice u donjostubičkom Kulturno – turističko informativnom centru otvorena je izložba slika nastalih na 4. gornjostubičkoj Likovnoj koloniji, organiziranoj uz ovogodišnje, jubilarne 25. Susrete za Rudija.

Tajnik Udruge branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj”, Stjepan Lešković Sonya, rekao je da je na koloniji sudjelovalo 27 umjetnika iz raznih dijelova Hrvatske te je nastalo 29 radova, 28 slika i jedna skulptura.

Slikar Željko Breka koji je ispred Udruge pozdravio prisutne istaknuo je da je slikanje i sudjelovanje na kolonijama vid opuštanja, ali i mogućnost za međusobno druženje, promociju Zagorja i svojevrsno uključivanje u zajednicu.

Njegove je riječi potvrdio i tajnik Lešković, podsjetivši kako je opus slika darovan gornjostubičkom Dječjem vrtiću Jurek te je dodao kako zajednici rado poklanjaju slike nastale na koloniji, posebno kada je u pitanju humanitarna svrha.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Donje Stubice, Nikola Gospočić, a među brojnim posjetiteljima bio je i načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić kao i voditeljica Područnog ureda Ministarstva branitelja, Ivana Iskrić.

U prigodnom programu nastupili su učenici Glazbene škole Gornja Stubica te pjesnici Vladimir Šenjug i Goran Jurković.

www.sjever.hr
08.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.