Now Reading:
Međimurje kao bike friendly destinacija i najnaprednije cikloturističko odredište u Hrvatskoj zove vas na pedaliranje koje će vas očarati!
Full Article 2 minutes read

Međimurje kao bike friendly destinacija i najnaprednije cikloturističko odredište u Hrvatskoj zove vas na pedaliranje koje će vas očarati!

Biciklistički vikend u Donjem Međimurju i na ‘Preloškom moru’, najvećem akumulacijskom jezero u Hrvatskoj proveo je Dražen Breitenfeld novinar tportala i podijelio svoje dojmove.

Marina Prelog najveća je turistička poslastica na vodi u Međimurju. Zato i ne čudi to da se mnogim projektima u gradu Prelogu trude smisliti novu i inovativnu ponudu uz jezero, a za unapređenja razvoja turizma i promocije suživota s prirodom. Tako sportsko-rekreacijska zona u Marini Prelog poprima nove obrise: grade se tipske kućice za jednodnevni boravak uz jezero, promatračnica za ptice i vidikovac te se uređuje šetnica po kojoj se već sada može ugodno voziti. Ondje se tijekom godine održava niz manifestacija, poput Festivala balona, pa je postala omiljeno mjesto za okupljanje mještana, ali i sve više gostiju. Stalno je otvoren ugostiteljski objekt na samom jezeru, pokraj kojeg možete parkirati auto i krenuti na upoznavanje Preloga i Međimurja.

Međimurje je među prvim regijama prepoznalo mogućnosti razvoja cikloturizma, a danas to rezultira stotinama označenih staza, mnogim objektima koji su bike friendly te zaista mnoštvom bike točki s kartama, alatom te prostorom zaštićenim od vjetra i kiše.

I vidikovac pokraj starog toka Drave jedan je od takvih objekata, a do njega se dolazi preko visećeg mosta iznad novog toka Drave, kojim voda izlazi iz jezera Dubrava. Puno je makadama, meandara i područja stvorenih za bicikliste. Kada sve to istražite, stari i novi dravski tok, uz krunu nasipa krenite natrag prema Prelogu. Sveukupno 55 kilometara vožnje na biciklu pružit će vam puno toga što možete vidjeti i dio toga sigurno će vas očarati. U Prelogu se pokraj jezera nalaze i hotel i restoran Panorama, s čije terase možete uživati u pogledu i sumirati bike dan uz finu hranu.

Opširnije o tome što je sve posjetio autor tportala pročitajte ovdje.

sjever.hr/tportal.hr
08.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.