Now Reading:
Kako organizirati nezaboravnu vrtnu zabavu tijekom jeseni i zime
Full Article 4 minutes read

Kako organizirati nezaboravnu vrtnu zabavu tijekom jeseni i zime

Neka vas kratki dani i niske temperature ne obeshrabre ako razmišljate o organiziranju vrtne zabave. Baš kao i ljeti, tijekom jeseni i zime možete organizirati fantastične zabave na svom dvorištu ili vrtu o kojima će se zasigurno pričati još dugo vremena. Jesen i zima su razdoblje kad većinu vremena provodimo u zatvorenim prostorima što je još jedan razlog da iskoristite posebnu čaroliju vrtnog ugođaja tijekom hladnijih mjeseci kako biste organizirali nezaboravnu vrtnu zabavu.

Pobrinite se za toplinu i svjetlost

Kako bi vaša vrtna zabava bila potpuni uspjeh, najvažnije je da se pobrinete za dovoljno topline i svjetlosti. Ovisno o stilu koji će prevladavati na vašoj vrtnoj zabavi, odaberite vrtne svjetiljke koje ćete strateški razmjestiti po vašem vrtu ili dvorištu. svakako razmislite o tome gdje će se vaši uzvanici kretati te vrtne svjetiljke postavite tamo gdje će se većina uzvanika najviše okupljati. To će svakako biti stol i prostor za sjedenje i druženje gdje treba biti i najviše svjetla.

Nemojte zanemariti ni puteve koji vode do kuće i do ulaza u dvorište kako bi svaki korak vaših uzvanika bio siguran i osvjetljen. Čar vrtnih svjetiljki je i u tome što je većina njih pomična tako da na licu mjesta možete prilagoditi rasvjetu svojim trenutnim potrebama te po želji dodati više svjetlosti ili pak ugasiti neku od svjetiljki kako biste stvorili nešto intimniju atmosferu.

U centralni prostor smjestite i posudu za vatru te tako stvorite ugodno intimno okruženje gdje će se uzvanici instinktivno početi skupljati i družiti se uz hranu i razgovor. Kako bi pucketanje vatre potrajalo cijelu večer, a možda i noć, pobrinite se da u blizini posude za vatru bude i dovoljno drva koja ćete dodavati kako vatra tijekom večeri ne bi zamrla.

Ukoliko vas brine promjenjivo vrijeme i mogućnost oborina, možete se odlučiti i za sjenicu i/ili vrtni paviljon što će stvoriti posebni i elegantni doživljaj za još upečatljiviji dojam cjelokupne zabave. A ako se pitate gdje ćete nabaviti sve što vam je potrebno, posjetite vidaXL gdje vas čeka apsolutno sve što biste mogli zatrebati za organizaciju savršene vrtne zabave.

Raskošna udobnost i na otvorenom

Vaši uzvanici se tijekom zabave sigurno neće zadržavati isključivo oko stola s hranom. Zato je veoma važno da im osigurate dovoljno udobnog prostora za druženje i razgovor. Prilikom postavljanja vrtnog namještaja također uzmite u obzir prostor u kojem organizirate vrtnu zabavu te uz glavni prostor za druženje napravite i više manjih oaza gdje se vaši uzvanici mogu neometano prepustiti zabavi i ćaskanju. Kad je u pitanju glavni prostor za druženje, najsigurniji su odabir vrtne garniture uz koje postavite manje stoliće za čaše. S obzirom na doba godine, nemojte zaboraviti ni na praktične detalje ako što je košara s dekama i pletenim ogrtačima i ukrasni jastuci.

Promotrite svoj vrt ili dvorište i razmislite gdje bi najprirodnije mogli stvoriti manje oaze za druženje. Primjerice, ako u vašem vrtu ili dvorištu raste drveće ili raskošni grmovi, uz njih postavite manje vrtne klupe ili vrtne stolice. I manje prostore za druženje također obogatite detaljima kao što su stolići, deke i ukrasni jastuci za maksimalnu udobnost vaših uzvanika.

sjever.hr/sponzorirano 08.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.