Now Reading:
U Hrvatskoj 26 novozaraženih i troje umrlih – evo kakva je situacija na sjeveru Hrvatske
Full Article 3 minutes read

U Hrvatskoj 26 novozaraženih i troje umrlih – evo kakva je situacija na sjeveru Hrvatske

U posljednja 24 sata zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.722 Među njima su 402 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata.  Preminule su tri osobe. 

U Varaždinskoj županiji je prošli tjedan PCR-om potvrđeno 87 Covid-19 pozitivnih osoba, što je 33 posto manje u odnosu na prethodni tjedan. Brzim antigenskim testom su u istom razdoblju potvrđena 73 slučaja, što je manje u odnosu na prethodni tjedan kada je pozitivno bilo 145 osoba.  
Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin na današnji dan je 12 pacijenata. S Covidom-19 su prošloga tjedna umrle tri osobe.  

Na današnji dan 14-dnevna incidencija za Varaždinsku županiju iznosi 135 novooboljelih osoba na 100.000 stanovnika.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije napominju da je od izuzetne važnosti da se osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti cijepe trećom ili četvrtom dozom protiv Covida-19 da se bolest ne bi komplicirala te da ne završe na bolničkom liječenju.

Cijepljenje protiv Covida-19, gripe i pneumokoka u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije može se obaviti utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati. Cijepljenje se može obaviti i u ambulantama izabranih liječnika uz prethodni dogovor i najavu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka, 7.11.2022. do 10:00 sati evidentirano je 100006 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 99650 osoba, a 76 osoba je preminulo.
U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 19 osoba (gradovi – 6 Samobor, 3 Sveta Nedelja, 1 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 4 Dugo Selo, općine – 3 Brckovljani, 1 Rakovec), a ozdravilo je 26 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 18 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 136. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, otpuštenih ni preminulih osoba.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.
Započelo je cijepljenje novom varijantom cjepiva, te se mogu cijepiti sve osobe starije od 12 godina koje su primarno procijepljene 1 dozom cjepiva Janssen ili s dvije doze cjepiva Pfizer/Moderna/Astra Zeneca.

Na području Krapinsko-zagorske županije nema evidentiranih novih osoba pozitivnih na koronavirus. Ozdravile su 63 osobe. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije iznosi 386. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 7 osoba pozitivnih na SARS CoV-2.

www.sjever.hr
07.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.